Συνταγές με… σιροπιαστά, από τους Τρικαλινούς ζαχαροπλάστες (φωτό)

 Τον Ιούνιο μέλη του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Τρικάών βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης «Pastry techniques in Anatolian cuisine». Με τη χρηματοδότηση του ERASMUS+ πραγματοποιήθηκε τόσο η μετακίνηση και κατάρτιση των μελών μας όσο και η έκδοση της συλλογής συνταγών της οθωμανικής ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Η έκδοση της συλλογής με τίτλο “Turkish pastry” είναι μια πρωτοβουλία του Σωματείου Γαλακτοζαχαροπλαστών Τρικάλων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης. Η συλλογή περιλαμβάνει συνταγές από διάσημα γλυκά όπως το καζάν ντιπί, το μουχαλεμπί και το κανταΐφι αλλά και λιγότερο γνωστές συνταγές για γλυκά και πίτες.

Το βιβλίο των συνταγών έχει ήδη μοιραστεί στα μέλη που συμμετείχαν στην κινητικότητα και διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο σε ηλεκτρονική μορφή στην πλατφόρμα του issuu

https://issuu.com/zacharotrik/docs/turkish_pastry%20(https:/issuu.com/zacharotrik/docs/turkish_pastry/a/58302).