Ροή Τοπικά

Η αθώωση των τριών (Σπανού, Βαβύλη, Κεμανίδη)

Έπειτα από 4 χρόνια δικαστικών περιπετειών οι Θ. Σπανός, Θ. Βαβύλης και Γ. Κεμανίδης αθωώθηκαν από το Εφετείο Λάρισας για την περίφημη «υπόθεση Στίβ» που είχε φτάσει μέχρι τη… Βουλή!!!…

Τι είχε συμβεί;… Παραμονές Χριστουγέννων του 2012 οι δημοτικοί αστυνόμοι είχαν κατασχέσει το εμπόρευμα του νεαρού Νιγηριανού  Στιβ (ρολόγια κλπ.) γιατί δεν είχε άδεια.

Ο Στιβ έφτασε έξω από την είσοδο του Δημαρχείου κλαίγοντας και εκλιπαρώντας να πάρει πίσω το εμπόρευμά του καθώς δεν είχε άλλο τρόπο για να βγάλει τίμια τα προς το ζην του. Ο αντιδήμαρχος, τότε, Θόδωρος Σπανός και ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων Θανάσης Βαβύλης τον βρήκαν στα σκαλοπάτια και ευαισθητοποιήθηκαν. Σήκωσαν το τηλέφωνο και ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν επιείκεια  και να επιστρέψουν το εμπόρευμα. Συναίνεσε και ο τότε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων Γιάννης Κεμανίδης, ο οποίος είχε την εποπτεία της υπηρεσίας.

Το γεγονός που είχε καλύψει με φωτογραφικό υλικό αποκλειστικά το trikalavoice.gr  πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και έφτασε στη… Βουλή, με ερώτηση της Χρυσής Αυγής!!!… Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και οι τρεις οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκαν πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος.

Την Τρίτη, στο Εφετείο της Λάρισας παίχτηκε η τελευταία πράξη της υπόθεσης. Οι τρεις εμφανίστηκαν και επανέλαβαν ότι έδρασαν ανθρώπινα καθώς συγκινήθηκαν από το κλάμα του Στιβ, που ήταν από τους πιο αγαπητούς και φιλήσυχους μετανάστες της πόλης.

Στο Ακροατήριο δε υπήρξαν και… απολαυστικοί διάλογοι όπως αυτός του Γιάννη Κεμανίδη με τον Εισαγγελέα, τον οποίο μεταφέρουμε αυτούσιο:

 

Εισαγγ.: “Όποια δικαιολογία και να επικαλείστε εδώ, έχετε παραβεί το νόμο και πρέπει να τιμωτηθείτε. Οι νόμοι είναι νόμοι και όλοι οφείλουν να τους εφαρμόζουν”.

Κεμανίδης: “Και η Αντιγόνη είχε παραβεί το νόμο και έθαψε τον αγαπημένο της αδελφό. Όλος ο κόσμος, σήμερα, τιμά την Αντιγόνη και όχι τον Κρέοντα”! Εισαγγ.: “Ναι, αλλά, είδατε τί έπαθε η Αντιγόνη. Θανατώθηκε”! (και αμέσως μετά συμπληρώνει) “Οι νόμοι του Κρέοντα ήταν νόμοι τυράννου, ενώ, σήμερα μιλάμε για δημοκρατικούς νόμους”… .

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση των τριών, δείχνοντας πως η Δικαιοσύνη διατηρεί ακόμη τα ανθρώπινα αντανακλαστικά της. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας, ενώ την νομική εκπροσώπηση των τριών είχαν οι Γιώργος Παπασίμος, Άρης Μερεντίτης και Μαρία Βαϊου, οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ κατά τις αγορεύσεις τους.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Στιβ, το νεαρό εκείνο παιδί από τη Νιγηρία για το οποίο τόση φασαρία έγινε στη χώρα μας για μερικά ψεύτικα ρολόγια, σήμερα βρίσκεται στη Φινλανδία σπουδάζοντας σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Βορείου Ευρώπης. Έχει και αυτό την αξία του.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης