Τοπικά

Η Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων υποδέχθηκε τον νέο της Ποιμενάρχη

Ιστορική μέρα για την πόλη της Καλαμπάκας και τα Άγια Μετέωρα, καθώς υποδέχθηκαν τον νέο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητο.

Η υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη της επαρχίας Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε πάνδημη στην κεντρική πλατεία της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλειάδας Αρχιερέων και των αρχών του τόπου.

Ο λαός της Καλαμπάκας έρανε με λουλούδια τον κ. Θεόκλητο, τον οποίο καλωσόρισε με έναν συγκινητικό λόγο ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης.

«Να γίνεται ο πνευματικός μας ηγέτης» ζήτησε ο δήμαρχος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον προκάτοχο του κ. Θεοκλήτου, Μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ «ώστε να διαφυλάξουμε όλες εκείνες τις ανθρώπινες αξίες και αρχές που ολοκληρώνουν τον άνθρωπο και που τόσο βάλλονται στις μέρες μας και να σηκώσουμε ανάστημα στην ισοπέδωση που κυριαρχεί γύρω μας. Σας δίνουμε το χέρι μας για μία κοινή πορεία για το καλό του τόπου μας και του λαού μας».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καλωσορίζοντας τον νέο πνευματικό ηγέτη της περιοχής και αναφερόμενος ιδιαίτερα στην πνευματική λάμψη των Μετεώρων που καθιστά αυτή τη γωνιά της γης περίλαμπρη.

Ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων αντιφώνησε ευχαριστώντας και εκδηλώνοντας την συγκίνησή του για την υποδοχή. Εν πομπή ύστερα και ευλογώντας τα πλήθη κατευθύνθηκαν όλοι προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, όπου έγινε και η εγκατάστασή του. Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης υποδέχθηκε τον νέο Ποιμενάρχη των Σταγών εκφράζοντάς του, κατά την σύντομη ομιλία του, τη σιγουριά των μοναχών της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων για κοινή πνευματική πορεία και «αγώνες».

Στον επιβατήριο λόγο του ο κ. Θεόκλητος σημείωσε μεταξύ άλλων  ότι θα προσεύχεται στον Κύριο καθημερινά για να διατηρήσει την πνευματική παρακαταθήκη των Μονών των Μετεώρων και να τη μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης