Ροή Τοπικά

Μετά το χαστούκι για τη λαϊκή, φέρνει… άλλο σχέδιο ο Δήμος Τρικκαίων

Έπειτα από την αποκάλυψη του trikalavoice.gr για τον «πάγο» στην ανάπλαση της λαϊκής αγοράς (δείτε ΕΔΩ), ο Δήμος προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί με… νέα μελέτη!…

Αναθεωρημένη μελέτη, μετά τις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε το έργο να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, καταθέτει στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Τρικκαίων. Σημειώνεται ότι το Ταμείο ενέκρινε περισσότερα από 20 έργα, αλλά… όχι αυτό των Τρικάλων, λόγω προφανών αστοχιών.

Η λύση που προκρίθηκε, ήταν η τροποποίηση της μελέτης, προκειμένου άμεσα αυτή να επανακατατεθεί. Η νέα μελέτη έχει προϋπολογισμό 585.000 €.
Βάσει της εισήγησης, η νέα πρόταση περιλαμβάνει:
– τη μείωση της ασφάλτου,
– την ταυτόχρονη αύξηση των πεζοδρομίων, και
– την ανάδειξη του πρασίνου στις θέσεις των υφιστάμενων δεντροφυτεύσεων εντός των νησίδων.
Επίσης, οι  γενικότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οχήματα, πεζούς και χώρους στάθμευσης στην περιοχή παρέμβασης βελτιώνουν την αστική ροή. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης, ακολουθεί η υλοποίηση του έργου, με διαγωνισμό που θα προκηρύξει ο Δήμος Τρικκαίων.
Η μελέτη θα υποβληθεί με τίτλο «Ανάπλαση-αναβάθμιση της περιοχής της υπαίθριας λαϊκής αγοράς στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων». Και να εγκριθεί η νέα μελέτη δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν προχωρήσουν τα έργα πριν από το… 2020. 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης