Τοπικά

Μνήμη δικαίου, Σεραφείμ Αρχιερέως. Παρουσιάστηκε το «Χρυσούν Ιωβηλαίον» του (φωτό-video)

Πλειάδα Αρχιερέων και πλέον των 1000 πιστών Χριστιανών παρέστησαν στην παρουσίαση του τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον».

Ήταν η μετά θάνατον οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση σε έναν σπουδαίο εκκλησιαστικό άνδρα, ένα πρότυπο κληρικού και Αρχιερέως, ενός ανθρώπου που δίδαξε με το παράδειγμα και τη στάση της ζωής του, τι θα πει Ορθόδοξος Χριστιανός. Ενός ανθρώπου που υπέμεινε ως Αρχιερέας την αδικία και καρτερικά ανέμενε, προσευχόμενος επί 17 ολόκληρα έτη, «για τη σωτηρία των διωκτών μου», όπως είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη στο trikalavoice.gr  και την αποκάλυψη της αληθείας.

Αυτή η αλήθεια έλαμψε και του έδωσε μια περίοπτη θέση στη σύγχρονη εκκλησιαστική μας ιστορία. Η παρουσία 1000 και πλέον πιστών Χριστιανών στην παρουσίαση του τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον», που περιγράφει τη ζωή και τα 50 χρόνια ιερατείας και Αρχιερατείας του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Σεραφείμ, το μαρτυρά.

Σε αυτή παρέστησαν επίσης πλέον των 20 Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους Ελισσαίος, Ηγούμενοι πολλών Μονών, κληρικοί κ.α..

Για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ μίλησαν ο Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ο καθηγητής και κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μιχαήλ Τρίτος, ενώ το συντονισμό είχε ο Ακαδημαϊκός Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, ο οποίος και επιμελήθηκε την ιστορική αυτή έκδοση, η οποία παραμένει παρακατηθήκη στις επόμενες γενιές.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διάδοχος του θρόνου των Σταγών κ. Θεόκλητος, οποίος ανακοίνωσε ότι θα ανεγερθεί προτομή του Μακαριστού Ιεράρχη στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας και ότι το Εκκλησιαστικό Μουσείο θα πάρει το όνομά του, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης