Ροή Τοπικά

Οικολογικό έγκλημα στα Τρίκαλα. Πετρελαιοκηλίδα στον Ληθαίο ποταμό (φωτό-video)

Το ποτάμι γέμισε πετρέλαιο και μια ανυπόφορη μυρωδιά σκέπασε τη πόλη. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  το πρόβλημα άρχισε να γίνεται αισθητό από νωρίς το μεσημέρι και όσο η ώρα περνάει γίνεται όλο και πιο έντονο. Από τη γέφυρα Γούρνας και προς το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τη ροή του ποταμού, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο.

Σε ένα μίνι οδοιπορικό του trikalavoice.gr  η διαρροή πετρελαίου (από άγνωστη μέχρι τώρα πηγή) φαίνεται να ξεκινάει λίγα μέτρα πιο πάνω από το ύψος της γέφυρας του Τρικκαίογλου. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, πριν η καταστροφή γίνει μη αναστρέψιμη.

UPDATE

Μετά την αποκάλυψη του trikalavoice.gr  ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε στις 4.36 μ.μ. στην εξής ανακοίνωση:

  1. Το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου

– προέβη στην διαπίστωση και επιβεβαίωση του προβλήματος, καθώς και των αιτιών του, με επιτόπιο έλεγχο.

– Ο έλεγχος αυτός «έδειξε» ότι η ρύπανση προήλθε από αγωγό κοντά στη γέφυρα Τρικκαίογλου, όπου καταλήγουν όμβρια ύδατα της περιοχής Κουτσομυλίων

  1. Η Δημοτική Αστυνομία

– διερεύνησε την περιοχή

– διαπίστωσε πραγματοποίηση εργασιών αποξήλωσης δεξαμενής και καυστήρα πετρελαίου από οικία, κοντά στο σημείο ρύπανσης, ως πιθανή αιτία του προβλήματος.

Ο Δήμος Τρικκαίων κατέγραψε το συμβάν και συνεργάστηκε με την αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα περαιτέρω. Ταυτοχρόνως, προβαίνει σε διερεύνηση της υπόθεσης, με βάση τον Κανονισμό Καθαριότητας, για πιθανή απόδοση ευθυνών.

Ο Δήμος Τρικκαίων τονίζει ότι παραμένει σταθερά υπέρμαχος των προσπαθειών προστασίας του περιβάλλοντος, με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και των πολιτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης