Τοπικά

Παπαευθυμίου: «Ο κ. Λάππας μας κοστίζει περισσότερο από τον… κ. Στουρνάρα»

Επανέρχεται με νέα δήλωσή του το μέλος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου κάνοντας λόγο για «μεθόδευση στη μισθοδοσία του προέδρου της Τράπεζας κ. Αναστάσιου Λάππα».

Ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου ανέπτυξε χθες, αμέσως μετά τη θυελλώδη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας την Τρίτη και στα τοπικά ραδιόφωνα (Ζυγό και Λέσχη), ενώ επανέρχεται με νέα δήλωσή του στο trikalavoice.gr.

«Δυστυχώς» λέει «κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο πρόβλημα δεν συνιστά  το ύψος του ποσού των 8.550 € το οποίο είναι σκανδαλώδες όπως και να το δει κανείς. Για μένα το πραγματικό πρόβλημα συνιστά η μεθόδευση υλοποίησης αυτού. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Συμφώνα με τον νομο 4261 που διέπει τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας στο άρθρο 84 ρητά αναφέρεται το απολύτως αυτονόητο: ότι για τον μισθό των εκτελεστικών αποφασίζουν οι μη εκτελεστικοί. Απόλυτα λογικό γιατί αλλιώς θα είχαμε φαινόμενα Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Συνέβη κάτι τέτοιο σε εμάς? Όχι βέβαια γιατί σ’ εμάς οι νόμοι λειτουργούν a la carte. Στην αλήστου μνήμης ψηφοφορία που ήρθε 5 – 4 ο μεν κ. Λάππας ψήφισε για τον μισθό του κ. Γάτου ο δε κ. Γάτος ψήφισε για τον μισθό του κ. Λάππα».

Ο Κωνσταντίνος Παπευθυμίου στη Γενική Συνέλευση παρουσίασε διαφάνεια με τη μισθοδοσία του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα «η οποία υπολογίζεται ετησίως στις 105.000 €. Του κ. Λάππα, του τραπεζίτη της Τράπεζας Θεσσαλίας ανέρχεται στις 8.550 € το μήνα επί 14 μήνες, δηλαδή σε 119.700 €».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λάππας και στη Γενική Συνέλευση και σε χθεσινές του δηλώσεις σε ραδιόφωνα σημείωσε ότι τα «κρίθηκε η αξιοσύνη μου για τα χρήματα αυτά» και ότι το τελικό καθαρό ποσό που μένει είναι 2.200 €.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όσα έγιναν στη Γενική Συνέλευση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης