Αθλητισμός

«Ναυάγιο» και «αντίο» στο Μουντιάλ

Το «όπλο» της Εθνικής στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν η αμυντική λειτουργία, όμως στο χθεσινό μπαράζ με την Κροατία έγινε «αχίλλειος πτέρνα». Εξαιτίας σοβαρών αμυντικών λαθών, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στο Ζάγκρεμπ με 4-1 και ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν οι ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση. Θα είναι «θαύμα» αν συμβεί η ανατροπή στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Μίκαελ Σκίμπε έριξε το βάρος στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς (έως το 20’ τελικώς). Ωστόσο, από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το βράδυ θα ήταν δύσκολο για την Εθνική μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί κάποιος τον εφιάλτη που θα ζούσαν οι διεθνείς στο «Μαξιμίρ».

Το πρώτο μεγάλο λάθος έγινε μόλις στο 11’ από τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος ανενόχλητος έχασε τον έλεγχο της μπάλας στη μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Κάλινιτς, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Ελληνα τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μόντριτς άνοιξε το σκορ. Στο 19’, η Εθνική μας δέχθηκε και δεύτερο γκολ, αυτήν τη φορά από τον Κάλινιτς να σκοράρει ανενόχλητος με τακουνάκι.

Ακολούθως, οι διεθνείς μας βγήκαν μπροστά, απείλησαν δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά και αναζήτησαν το γκολ, το οποίο ήρθε τελικά με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 30’. Ωστόσο, πριν καλά καλά κυλήσουν τρία λεπτά, ο Βρσάλκο έβγαλε σέντρα σαν σε προπόνηση από τα δεξιά και με κεφαλιά του Πέρισιτς η Κροατία έκανε το 3-1. Στο 44’ χρειάστηκε διπλή επέμβαση του Καρνέζη στα σουτ των Κράμαριτς και Κάλινιτς για να μην παραβιαστεί η εστία του για τέταρτη φορά. Με την ολοκλήρωση της φάσης, αποβλήθηκε ο βοηθός του Σκίμπε, Κώστας Τσάνας, για διαμαρτυρία. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν 11 τελικές προσπάθειες και 67% κατοχή μπάλας.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Ρέτσος αντικατέστησε τον Μανιάτη, όμως η Εθνική αρνούνταν να «μπει» στο ματς. Στο 54’ ο Σταφυλίδης επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στον Καρνέζη,τροφοδοτώντας ουσιαστικά τον Βρσάλικο που έβγαλε τον Κράμαριτς σε θέση για γκολ για το 4-1.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, επικίνδυνο σουτ του Μήτρογλου έδιωξε ο Σούμπασιτς σε κόρνερ και προς το φινάλε η ελληνική ομάδα απείλησε με κεφαλιές των Παπσταθόπουλου και Μήτρογλου, χωρίς να βρουν τον στόχο.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (89’ Πάσανιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (82’ Βλάσιτς), Κάλινιτς (75’ Ρέμπιτς).
ΕΛΛΑΣ: Καρνέζης, Μανιάτης (46’ Ρέτσος), Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σταφυλίδης (72’ Μπακασέτας), Σάμαρης (62’ Ταχτσίδης), Φορτούνης, Μήτρογλου.

• Στο άλλο μπαράζ της βραδιάς, η Ελβετία νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Βόρειο Ιρλανδία με γκολ του Ρικάρντο Ροντρίγκεζ στον 58’.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης