Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3

Ήταν μία βραδιά που λίγο έλλειψε να εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη, όμως ο Ολυμπιακός στο τέλος είχε Πάρντο και πήγε ακόμα και να πάρει την ισοπαλία. Ένας Ολυμπιακός με κακό προπονητικό πλάνο (σ.σ. με τον Χάσι να κατεβάζει την ομάδα του πολύ πιο επιθετικά από το αναμενόμενο αλλά και τρία δεκάρια, Μάριν, Οφόε και Φορτούνη) αλλά και ένα… εφιαλτικό α’ μέρος είδε την Σπόρτινγκ να του βάζει γρήγορα δύο γκολ, να προσθέτει ακόμα ένα πριν το τέλος του και να έχει και δύο δοκάρια στην πρεμιέρα του Champions League. Η είσοδος του Πάρντο άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης με τον Κολομβιανό να βάζει στο τέλος δύο γκολ και τον Ολυμπιακό να κυνηγά την ισοπαλία στις καθυστερήσεις. Το τελικό 2-3 δεν είναι καλό για τον πειραϊκό σύλλογο αλλά τουλάχιστον έβγαλε ένα νεύρο και μία αντίδραση στο τέλος.

ΜΕ ΜΑΡΙΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ Ο ΧΑΣΙ, ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ
Ο Χάσι έκανε την μίνι… έκπληξή του επιλέγοντας ένα σχήμα με Φορτούνη και Μάριν. Κίπερ ο Καπίνο, τετράδα άμυνας με Ομάρ, Ένγκελς, Ρομαό και Φιγκέϊρας, άξονας με Ζιλέ και Οτζίτζα Οφόε και πίσω από τον φορ Τζούρτζεβιτς οι Μάριν, Καρσελά και Φορτούνης. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 που γινόταν και 4-4-1-1.

Από την άλλη η Σπόρτινγκ είχε και αυτή… ανατροπές ως την βασική 11άδα της. Πατρίτσιο ο κίπερ, τετράδα άμυνας με Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ και Σίλβα και κέντρο με Μπατάλια και Γουίλιαμ Καρβάλιο. Έξω δεξιά ο Μάρτινς και έξω αριστερά ο Ακούνια και μπροστά οι Ντουμπιά και Φερνάντες. Λογική 4-4-2 από Ζέσους δίχως Ντοστ μπροστά αλλά όχι πάντα. Ο Φερνάντες έπαιζε και πιο πίσω και όποτε χρειαζόταν έξτρα βοήθεια στην επίθεση ανέβαινε πιο ψηλά.

ΣΟΚ ΜΕ ΝΤΟΥΜΠΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΕΠΤΟ, 0-2 ΜΕ ΖΕΛΣΟΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ!
Η Σπόρτινγκ σόκαρε τον Ολυμπιακό μόλις στο πρώτο λεπτό από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά Ντουμπιά με τον Ένγκελς να τον έχει χάσει και τον Καπίνο να μην προλαβαίνει να βγει σωστά. Κάκιστη αντίδραση άμυνας και κίπερ σε αυτήν την φάση για να βγει το 0-1. Ο Ακούνια ήταν ο παίκτης που εκτέλεσε το φάουλ.

Πριν καλά καλά μπορέσει να συνέλθει ο Ολυμπιακός ήρθε από λάθος του Οτζίτζα Οφόε το 0-2. Η μπάλα πήγε στον Ντουμπιά την έβγαλε στον Ζέλσον Μάρτινς που έκανε ιδανικό πλασέ καθώς ήταν μόνος του απέναντι στον Καπίνο για να σκοράρει στο 13′. Στο 18′ ο Μπρούνο Φερνάντες είχε δοκάρι σε σουτ του και η κατάσταση έδειχνε πολύ άσχημη για τον Ολυμπιακό. Στο 23′ ο Κόατες βγήκε τετ α τετ για να αποκρούσει με το πόδι ο Καπίνο.

Στο 26′ ο Οφόε έκανε μία ωραία κίνηση και ντρίμπλα και το πρώτο σουτ με απειλή για Ολυμπιακό που πέρασε έξω. Στο 27′ ο Φιγκέϊρας πάσαρε στον Καρσελά που σούταρε λίγο άουτ. Στο 31′ ο Μάριν έσπασε ωραία την μπάλα σε Φορτούνη που έκανε το σουτ με τον Πατρίτσιο να μπλοκάρει αρκετά εύκολα όμως. Στο 35′ ο Φιγκέϊρας βρήκε τον Καρσελά που πήρε μία κεφαλιά η οποία δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία. Στο 40′ η Σπόρτινγκ είχε και άλλο δοκάρι σε αντεπίθεσή της με τον Ζέλσον. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ από μπαλιά από πλάγια θέση αλλά στάθηκε και άτυχος.

ΤΟ 0-3 ΣΤΟ 43′ ΜΕ ΜΠΡΟΥΝΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ
Στο 43′ μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού έφτασε στον Μπρούνο Φερνάντες που από κοντά την έστειλε στο σώμα του Καπίνο και από εκεί στα δίχτυα. Η λήξη του α’ μέρους βρήκε μερίδα του κόσμου να αποδοκιμάζει και γενικά να υπάρχει απογοήτευση. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο έκανε με διαφορά ένα από τα χειρότερα ημίχρονά του στην Ευρώπη και ήταν σαν να μην μπήκε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία καταιγιστική Σπόρτινγκ.

ΖΝΤΙΕΛΑΡ ΑΝΤΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ Ο ΧΑΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΛΛΑ…
Ο Χάσι από τον πάγκο έκανε την πρώτη του κίνηση στο 46′ για να βάλει τον Ζντιέλαρ στην θέση του Φορτούνη. Στο 62ο λεπτό ο Ολυμπιακός θέλησε να βγάλει πίεση και έχασε ευκαιρία με τον Τζούρτζεβιτς με τον Κοάτες να κόβει την μπάλα πριν αυτή μπει στα δίχτυα. Στο 63′ ο Εμενίκε – που είχε μπει αλλαγή – έκλεψε ψηλά την μπάλα και είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα και πήγε κόρνερ. Η Σπόρτινγκ από ένα σημείο και έπειτα ήθελε να κάνει κυρίως διαχείριση δυνάμεων.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΝΤΟΣΤ, ΓΚΟΛ Ο ΠΑΡΝΤΟ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 2-3 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ
Στο 88′ ο Ντοστ είχε δοκάρι με κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ένα λεπτό μετά ο Πάρντο με τρομερή ατομική ενέργεια και ντρίμπλα και ωραία τελική με σουτ μείωσε από πλάγια θέση σε 3-1. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάρντο είχε και ένα γκολ με προβολή από κοντά και εκεί που ο Ολυμπιακός πήγαινε για βαριά ήττα έδειξε μία αντίδραση με το 2-3.

MAN OF THE MATCH: Ζέλσον Μάρτινς. Τρομερό ματς από τον μεσοεπιθετικό της Σπόρτινγκ με τρεξίματα, ασύλληπτη πίεση στον αντίπαλο και πολλές κερδισμένες… μάχες αλλά και γκολ και συμμετοχή σε άλλα τέρματα. Η ρήτρα του Ζέλσον είναι στα 100 εκατ. ευρώ, δείγμα της μεγάλης του αξίας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Όλος ο άξονας αλλά και η γραμμή κρούσης της Σπόρτινγκ. Βρέθηκε σε… δαιμονιώδη κατάσταση και προκάλεσε τρομερά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Φοβερό ματς ο Πάρντο με 2 γκολ και αποθέωση από τον κόσμο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καπίνο και αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού. Αργές επιστροφές, πολλά προβλήματα, κενά και αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Η είσοδος του Ζντιέλαρ βοήθησε κάπως αλλά παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός αμυντικά ήταν κάκιστος στο πιο μεγάλο μέρος του. Η αναγκαστική απουσία του Ρομαό από τον άξονα όξυνε το πρόβλημα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει σε μεγάλο βαθμό στον Χάσι. Στον τρόπο που έστησε τον Ολυμπακό και την άκρως επιθετική διάταξη απέναντι στην Σπόρτινγκ, μία ομάδα που τρέχει πολύ, πιέζει ψηλά και έχει παίκτες που μαρκάρουν σε όλες τις γραμμές της. Η απόφαση για Μάριν – Φορτούνη – Καρσελά πίσω από Τζούρτζεβιτς έκανε τον Ολυμπιακό εξαιρετικά ευάλωτο αμυντικά και χωρίς τα κατάλληλα τρεξίματα. Το κυρίαρχο πρόβλημα ήταν στο α’ μέρος γιατί στο β’ ο Ολυμπιακός και έβγαλε νεύρο και σκόραρε 2 φορές.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κασάι και οι βοηθοί του είχαν κάποια λάθη κυρίως σε υποδείξεις φάουλ και κάρτες. Ελέγχεται για την φάση που ζητάει πέναλτι ο Εμενίκε αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι επηρέασε την εικόνα του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ένας πολύ κακός Ολυμπιακός κυρίως στο α’ μέρος είδε την Σπόρτινγκ να… τιμωρεί τα λάθη του με πολύ σκληρό και οδυνηρό τρόπο. Με ένα γρήγορο 3-0 που καθόρισε και τις τύχες της αναμέτρησης. Στο 2ο μέρος ο Πάρντο με την είσοδό του έδωσε άλλον… αέρα στην ομάδα του με 2 γκολ με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-3 και να αφήνει στο τέλος την γεύση πως θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο και να είχε πάρει περισσότερα πράγματα από το ματς της πρεμιέρας με την Σπόρτινγκ. Εξαιρετικός ο κόσμος του Ολυμπιακού, ο 12ος παίκτης με σούπερ κορεό και μεγάλη στήριξη.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ένχελς, Ρομαό, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης (46’ Ζντιέλαρ), Μάριν, Καρσελά (78′ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (63’ Εμενίκε)

Σπόρτιγνκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέσους): Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Τζόναθαν Σίλβα, Ζέλσον Μάρτινς (72’ Σέζαρ), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (87′ Ριστόφσκι), Ντουμπιά (63’ Ντοστ)

gazzetta.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης