Διεθνή

Βενεζουέλα: Οκτώ στους δέκα νέους δεν μπορούν να αγοράσουν φαγητό!

Οκτώ στους δέκα νέους στην Βενεζουέλα δηλώνουν πως δεν αντέχουν οικονομικά να αγοράζουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται και να δηλώνουν έτοιμοι να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε αμερικανική εταιρία και την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα The Guardian.

Στην έρευνα μετείχαν νέοι ηλικίας από 15 έως 29 ετών, οι οποίοι δηλώνουν πως έχουν χάσει την πίστη στην πατρίδα τους και το 53% από αυτούς υποστηρίζει ότι έχει ήδη αποφασίσει να φύγει στο εξωτερικό.

Το αντίστοιχο ποσοστό Βενεζουελάνων που δήλωναν ότι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν φαγητό το 2015 ήταν στο 45%, ενώ φέτος σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας το 79%, που είναι άλλωστε ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.
«Οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να ζήσουμε και θέλω να φύγω» λέει ένας 27χρονος, που προσπαθεί να μαζέψει λεφτά για ένα αεροπορικό εισιτήριο προς ένα καλύτερο αύριο. Ο ίδιος είχε επενδύσει στη χώρα του ανοίγοντας ένα κατάστημα τροφίμων το 2016, αλλά μόλις ένα χρόνο μετά η πραγματικότητα διέψευσε όλες του τις ελπίδες. «Οι τιμές αυξήθηκαν πολύ και ήταν αδύνατον για ‘μενα να διατηρήσω την επιχείρησή μου. Χρεώθηκα υπερβολικά», λέει.

Ελπίζει να καταφέρει να πάει στη Χιλή, όπου ήδη βρίσκονται πολλοί συμπατριώτες του προσπαθώντας να χτίσουν τις ζωές τους από την αρχή. Η γειτονική Κολομβία και η Βραζιλία είναι δημοφιλέστερες επιλογές για τους Βενεζουελάνους που φεύγουν…

protothema.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης