Διεθνή

Θρίλερ με το εξαφανισμένο υποβρύχιο της Αργεντινής

Συνεχίζεται το θρίλερ με το εξαφανισμένο υποβρύχιο της Αργεντινής. Το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εντόπισε ένα σήμα σήμερα που δίνει ελπίδες για την ανεύρεση του και άμεσα στάλθηκε σκάφος διάσωσης. Σημειώνεται ότι το υποβρύχιο βρισκόταν στη νότια Θάλασσα στην Αργεντινή όταν έδωσε το τελευταίο σήμα πριν εξαφανιστεί. Σήμερα το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα σήμα στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών. Λίγο αργότερα μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής μετέδωσαν ότι εντοπίστηκε και δεύτερο σήμα. To πλοίο είχε 44 μέλη πλήρωμα και όπως είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να έχει πρόβλημα με τα τηλεπικοινωνιακά μέσα του.
Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι το σήμα εντοπίστηκε στα 185 μίλια από την ακτή και σε βάθος 70 μέτρων περίπου (230 ποδιών), όπως και ότι επρόκειτο για «εκπομπή θερμότητας» από μεταλλικό αντικείμενο. Το πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από τη νότια πόλη Ουσουάια για τη Μαρ ντελ Πλάτα, έχει αποθέματα τροφίμων για αρκετές ημέρες. Αυτό που ωστόσο ανησυχούσε το Πολεμικό Ναυτικό είναι το γεγονός ότι είχε το οξυγόνο θα τελείωνε σήμερα το πρωί. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily mail το οξυγόνο μπορούσε να κρατήσει για 7 ημέρες 10 το πολύ…
Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο οι ναυτικές βάσεις της Αργεντινής έλαβαν επτά κλήσεις, οι οποίες, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε αργότερα, δεν προέρχονταν από το αγνοούμενο υποβρύχιο. Τραγικό το γεγονός ότι μέσα στο υποβρύχιο βρισκόταν και η πρώτη γυναίκα αξιωματικός υποβρυχίου της Αργεντινής, Eliana Krawczyk, η οποία επρόκειτο να παντρευτεί σε δύο εβδομάδες… Τελευταία φορά μίλησε με τον αδερφό της από το λιμάνι της Ushuaia, και τους ανέφερε ότι υπήρχε μια μηχανική βλάβη στο υποβρύχιο. Νωρίτερα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν περισσότερες ελπίδες για την ανεύρεση του υποβρυχίου καθώς πέρα από τις δορυφορικές κλήσεις που είχαν γίνει είχαν επίσης εντοπιστεί κάποιοι ήχοι βαθιά στον Ατλαντικό… Τελικά όμως η απάντηση των ειδικών απογοήτευσε τις οικογένειες τονίζοντας ότι δεν είχαν καμία σχέση με το χαμένο υποβρύχιο.

onalert.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης