Διεθνή

Καλύτερη πόλη για να ζει κανείς το 2018 αναδείχθηκε η Βιέννη

Η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς είναι η Βιέννη και ακολουθεί η Μελβούρνη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit (EIU). Συνολικά, μεταξύ 140 πόλεων σε όλον τον κόσμο, οι 10 καλύτερες βρίσκονται στον Καναδά και στην Αυστραλία, και έπονται η Ευρώπη και η Ιαπωνία. Η Αθήνα βρίσκεται στην 72η θέση, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από την 69η θέση όπου βρισκόταν το 2017.

Η Μελβούρνη ήταν πρώτη τα προηγούμενα επτά χρόνια. Στην τρίτη θέση για το 2018 εμφανίζεται η Οσάκα στην Ιαπωνία. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη είναι το βιοτικό επίπεδο, τα μέσα μεταφοράς, το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης, η εγκληματικότητα, η πολιτική και οικονομική σταθερότητα και ο πολιτισμός.

Επίσης, στην έρευνα του EIU υπάρχουν και οι δέκα χειρότερες πόλεις για να ζει κανείς. Τελευταία, στην 140ή θέση, είναι η Δαμασκός στη Συρία. Η Ντάκα στο Μπανγκλαντές βρίσκεται στη 139η και το Λάγος στη Νιγηρία στην 138η θέση. Στην έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονται ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες πρωτεύουσες διεθνώς, όπως η Βαγδάτη στο Ιράκ και η Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Ανταγωνισμός

Ενας από τους λόγους που βοήθησαν φέτος τη Βιέννη ήταν ότι μειώθηκαν οι ανησυχίες για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Συν τοις άλλοις, θετικά λειτούργησε και η χαμηλή εγκληματικότητα στην αυστριακή πρωτεύουσα. «Τα τελευταία χρόνια, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ζούσαν υπό την απειλή τρομοκρατικών χτυπημάτων, αλλά σταδιακά μέσα στο 2017 ο φόβος αμβλύνθηκε», παρατηρεί το EIU.

«Επί πολλά χρόνια, η Βιέννη συναγωνιζόταν με τη Μελβούρνη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το 2017 κατόρθωσε να πετύχει καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη σταθερότητα και την ασφάλεια». Επιπλέον, πολύ υψηλή βαθμολογία πήραν η Βιέννη και η Μελβούρνη όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, την εκπαίδευση και τα έργα υποδομής. Η Μελβούρνη έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε θέματα πολιτισμού και προστασίας περιβάλλοντος, ενώ η Βιέννη κερδίζει πολλούς πόντους όσον αφορά την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης