Διεθνή

Νέες αιχμές Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που άνοιξαν την αγκαλιά στους πραξικοπηματίες»

Η Τουρκία τίμησε την Κυριακή τη μνήμη των θυμάτων της αιματηρής απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 με σκοπό την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει «χωρίς ανάπαυλα» τις εκκαθαρίσεις που εξαπέλυσε έκτοτε.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που τήρησαν σταση χωρίς αρχές και άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πραξικοπηματίες που διέφυγαν από τη χώρα μας», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά σε μια λαοθάλασσα, κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου, στην επέτειο των δύο ετών από το αποτυχημένο πραξικόπημα. «Το λέω ξεκάθαρα, ξέρουμε ποιος, πότε και τι στάση τήρησε. Και έχουμε αντιληφθεί ποιος συνεργάζεται με ποιον», πρόσθεσε αιχμηρά.
«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μην λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του του κινήματος του Γκιουλέν. Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης