Διεθνή

Σε αναμμένα κάρβουνα η Αγκυρα για το Ιράν

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθεί η Αγκυρα τις εξελίξεις στο γειτονικό Ιράν. Η τουρκική κυβέρνηση δεν κρύβει τον προβληματισμό για την πολιτική και κοινωνική αναστάτωση στην γειτονική χώρα.

Νωρίτερα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα ένα ανακοινωθέν με το οποίο εκδηλώνει την έντονη ενόχληση της για όσα συμβαίνουν εδώ και ημέρες στο Ιράν.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η τουρκική πλευρά ανησυχεί για την τροπή των εξελίξεων στο Ιράν και αποδίδει μεγάλη σημασία στην διαφύλαξη της αρμονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, η τουρκική πλευρά κρίνει ως πολύ σημαντική την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου του Ιράν, η οποία αναφερόταν στο δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας του ιρανικού λαού, ενώ θεωρεί ότι ο ιρανικός λαός πρέπει να αποφύγει την προβακάτσια και την βία.

Ακόμη, η Άγκυρα εκτιμά ότι πρέπει να εμποδιστεί η παρέμβαση ξένων παραγόντων στα εσωτερικά δρώμενα του Ιράν και χαρακτηρίζει το Ιράν ως «φιλική» και «αδελφική» χώρα της Τουρκίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν.

kathimerini.gr

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης