Ελλάδα

Αγνοείται 35χρονος στο Νότιο Πήλιο

Άκαρπες απέβησαν μέχρι τώρα οι συντονισμένες έρευνες σχεδόν για 17 ώρες αρκετών υπηρεσιών και εθελοντών για τον εντοπισμό του 35χρονου Δημήτρη Παπανικολάου, από το Προμύρι, που είχε πάει για ψαροντούφεκο στην παραλία Μουρτιάς Ν. Πηλίου από το απόγευμα της Τρίτης και έκτοτε αγνοείται.

Όσο περνούν οι ώρες και ο νεαρός άνδρας δεν έχει εντοπιστεί στη στεριά, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός, εκτιμούν άνθρωποι που μετέχουν στις έρευνες, που γίνονται υπό δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ και υπάρχει θολούρα στο βυθό.

Ο άτυχος 35χρονος ξεκίνησε από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, ξεκίνησε από το σπίτι του στο Προμύρι, για να πάει για ψαροντούφεκο στην παραλία Μουρτιάς, όπου συνήθιζε να πηγαίνει, αλλά μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έδωσε σημεία ζωής, οπότε συγγενείς του ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Βόλου, στις 00.15 χθες και δήλωσαν την εξαφάνισή του.
Αμέσως ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού και στήθηκε η επιχείρηση και έρευνες από θαλάσσης και ξηράς από τις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, από δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, πυροσβέστες του Κλιμακίου Αργαλαστής, αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών και από τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου από το Λαύκο εντοπίστηκε στην ακτή της παραλίας Μουρτιάς, δίπλα του βρισκόταν τα ρούχα του, ενώ το κινητό του τηλέφωνο βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.
Παρά τις ολονύκτιες έρευνες δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του και από το πρωί, στις έρευνες λαμβάνουν μέρος, όλες οι δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο από το βράδυ, κλιμάκιο πέντε ατόμων της ΕΜΑΚ με φουσκωτό σκάφος, και έξι εθελοντές δύτες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Λέσχης Εθελοντών Βατραχανθρώπων.

Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στις 5 το πρωί έφυγε για ανεφοδιασμό και τη θέση του πήρε το ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος και οι έρευνες συνεχίστηκαν αδιάλειπτα όλη την ημέρα από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού (Τρικερίου, Σκιάθου ή Σκοπέλου – που αποχωρούν εναλλάξ για ανεφοδιασμό – και Βόλου), την ΕΜΑΚ, και τους εθελοντές βατραχανθρώπους. Από ξηράς συνέδραμαν αυτοκίνητα του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και από αέρος το ελικόπτερο του Λιμενικού (που πήγαινε για ανεφοδιασμό και επέστρεφε) αλλά, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Στην περιοχή οι συνθήκες ήταν δύσκολες με ανέμους 4-5 μποφόρ και θολό βυθό αι άνθρωποι των σωστικών συνεργείων τονίζουν ότι στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου υπάρχουν πολλά ρεύματα που ενδεχομένως να παρέσυραν το σώμα του νεαρού, που δεν μπορεί να εντοπιστεί.

ΠΗΓΗ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης