Ελλάδα

Βομβαρδισμένο τοπίο η Κως μετά τον φονικό σεισμό

Δύσκολη ημέρα σήμερα για την Κω που τα ξημερώματα χτυπήθηκε από 6,4 Ρίχτερ. Δύο νεκροί, επτά σοβαρά τραυματίες και ένα νησί με πολλά προβλήματα και κατοίκους φοβισμένους. Αυτή είναι η εικόνα εδώ και μερικές ώρες στο νησί των Δωδεκανήσων που καλείται να διαχειριστεί μία τόσο δύσκολη κατάσταση, ειδικά εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία και να παραμένει κλειστό.

Εν τω μεταξύ στην επαναλειτουργία του λιμανιού ή έστω τη μερική του λειτουργία έχουν επικεντρωθεί όλες οι προσπάθειες των υπευθύνων στην Κω καθώς ζημιές στον οικιστικό ιστό δεν υπάρχουν, πέραν εκείνων στην παλαιά πόλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες μεταβαίνουν το απόγευμα στο νησί τέσσερις ειδικοί λιμενολόγοι της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών, καθηγητής του ΕΜΠ ειδικός στα λιμενικά έργα καθώς και άλλοι ειδικοί, για να εκτιμήσουν την κατάσταση στο λιμάνι και να προτείνουν λύσεις για την επαναλειτουργία του έστω και τη μερική.

protothema.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης