Ελλάδα

Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154, λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Πώς έγινε η άνανδρη δολοφονία

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δέκα λεπτά μετά τις 7, συνεργάτης του τηλεφώνησε στην Αστυνομία και σε κατάσταση σοκ, είπε ότι πυροβόλησαν τον δικηγόρο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, μπήκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον είδαν πεσμένο στο πάτωμα με τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιά. Αμέσως το σημείο αποκλείστηκε και κλιμάκιο του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, «σαρώνουν» το χώρο για να συγκεντρώσουν στοιχεία και μαρτυρίες για τους ενόπλους εισβολείς.

Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι δολοφόνοι δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Στο γραφείο του ποινικολόγου μπήκαν χτυπώντας το κουδούνι, προσποιούμενοι τους πελάτες. Το θύμα βρισκόταν μαζί με έναν συνεργάτη του. Οι αστυνομικοί λαμβάνουν κατάθεση τόσο από τον συνεργάτη του όσο και από έναν συνάδελφο του στο ακριβώς διπλανό γραφείο που άκουσε φωνές.

Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Στην οδό Ασκληπιού έχει φτάσει ασθενοφόρο, όμως οι νοσοκόμοι αναμένουν την έλευση ιατροδικαστή.

Η ΕΛΑΣ ψάχνει τις υποθέσεις που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Εντούτοις την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή  αν είχε δεχτεί απειλές.

protothema.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης