Ελλάδα

Καταδικάστηκε αστυνομικός για… τσαμπουκά!

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε έναν αστυνομικό που μαζί με τον αδερφό του (καταδικάστηκε και αυτός) προσπάθησαν να σταματήσουν κλιμάκιο του ΙΚΑ που προηγουμένως είχε προβεί σε έλεγχο επιχείρησης συγγενικού τους προσώπου στα παράλια του νομού.
Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο και κατά τη διάρκεια αυτού οι δύο κατηγορούμενοι εξύβρισαν, απείλησαν και ο ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να πάρει έγγραφα μέσα από το αυτοκίνητου του ΙΚΑ. Πιο αναλυτικά:

Ένα μεσημέρι του περσινού Μαΐου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός οδηγεί μια μοτοσικλέτα, στο 3ο χιλιόμετρο Κουτσουπιάς-Παλιουριάς και πλησιάζει το υπηρεσιακό όχημα του ΙΚΑ Λάρισας, στο οποίο επιβαίνουν τρία άτομα από την υπηρεσία, ένας οδηγός, ένας επικεφαλής και μια υπάλληλος. Τους ζητάει επιτακτικά να σταματήσουν και στη συνέχεια κινείται μπροστά από το αυτοκίνητο κλείνοντας τον δρόμο με σκοπό «να εξαναγκάσει τον οδηγό του οχήματος υπό την απειλή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος». Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ο οδηγός συνεχίζει την πορεία του. Κάποια στιγμή όμως αφού το υπηρεσιακό όχημα του ΙΚΑ διέκοψε την πορεία του, ο αστυνομικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού, πιάνει το δεξί χέρι του ενός επιχειρώντας να τον βγάλει βιαίως έξω από αμάξι, χωρίς να τα καταφέρει. Στη συνέχεια ανοίγει την πίσω πόρτα όπου καθόταν η υπάλληλος του ΙΚΑ και την πιάνει από τα ρούχα επιχειρώντας να κάνει το ίδιο. Ούτε όμως τότε τα κατάφερε.

Ο αδερφός του αστυνομικού μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησε να πάρει υπηρεσιακούς φακέλους του ΙΚΑ που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο «με σκοπό ν’ αποκρύψει αυτούς και να βλάψει με την απώλειά τους τα συμφέροντα του ΙΚΑ, χωρίς να επιτύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

«ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ»

Ο αστυνομικός μαζί με τον αδερφό του απείλησαν και εξύβρισαν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ χρησιμοποιώντας πολύ βαριές εκφράσεις που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Μεταξύ άλλων αναφέρονται οι φράσεις «Θα δεις τι έχεις να πάθεις από εμένα…», «θα πάμε στο Τμήμα και θα σας φύγει η μαγκιά…», «βγες έξω να δεις τι θα σε κάνω».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό για τέσσερις πράξεις. Αυτήν της απόπειρας παράνομης βίας κατά συρροή, της εξύβρισης, της απειλής και της απλής συνέργειας σε απόπειρα υπεξαγωγής εγγράφων. Τιμωρήθηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Ο αδερφός κρίθηκε ένοχος για τρεις πράξεις. Εξύβριση, απειλή και απόπειρα υπεξαγωγής εγγράφων. Τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

Οι ποινές είναι με τριετή αναστολή, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ενώ και οι δύο άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

eleftheria.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης