Ελλάδα

Μουσικό Φεστιβάλ Πάου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι Συνυπάρξεις παραπέμποντας στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος να διοργανώσει μια μουσική και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Βόλο.
Eτσι λοιπόν  από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου 2017, στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πάου Αργαλαστής. θα λάβει χώρα το  Δεύτερο Μουσικό Φεστιβάλ Πάου.
Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η κ. Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ. Για την υλοποίηση του Φεστιβάλ σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 συναυλίες στις ακόλουθες χρονικές περιόδους:
1η περίοδος : 18,19 και 20 Αυγούστου
2η περίοδος: 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου
και επιπλέον 4 ανοιχτά σεμινάρια από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου.

 

Στις 18 Αυγούστου την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ  στις 9 το Βράδυ  στο 1ο Μέρος ο Ε. Ζάχος-Παπαζαχαρίου  εθνολόγος-ανθρωπολόγος και συγγραφέας  θα μιλήσει  για τη Μονή Πάου & το Βυζάντιο ενώ στη συνέχεια στο 2ο Μέρος  η  Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής που ξανασυναντήθηκαν καλλιτεχν ικά μετά από μια εικοσαετία, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη συνεργασία τους, μετά από την αίσθηση που έκαναν οι συναυλίες τους την περασμένη περίοδο.με την σύμπραξη του νέου κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν, ως μουσικό σύνολο πλέον, οι τρεις καλλιτέχνες θα  εκφράσουν μουσικά τα όνειρα, τις ελπίδες και τους καημούς της ψυχής, δημιουργώντας σε κάθε τους παράσταση μια μοναδική σχέση με το κοινό, όπως στις παλιές μπουάτ του ‘60

 

Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

Για κρατήσεις θέσεων και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλ. 6931818614, κ. Νατάσα Αμπατζή και στο http://paoufestival2017. weebly.com/

Καταξιωμένοι μουσικοί από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες “συνυπάρχουν” πάνω στη σκηνή και κάτω από τον υπέροχο ουρανό της Πάου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπως:
Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Τοσικιάν, Δημήτρης Δεμίρης και Smokin Blues, Γιώργος Ταμπάκης, Κατερίνα Φωτεινάκη, Εύη Φιλίππου, Σίμος Παπάνας, Κυριάκος Γκουβέντας, Αυγερινή Γάτση, James Wylie, Fausto Sierakowski, Αλέξανδρος Πουλαράκης, Ουρανία Λαμπροπούλου, Ευγένιος Βούλγαρης, Μαρία Σίμογλου, Θύμιος Ατζακάς, Μιχάλης Κουλουμής, Παντελής Χατζηκυριάκος, Γιάννης Αλεξανδρής,Ηρώ Μενέγου και οι Bouche Fermee, Φίλιππος Κωσταβέλης και το Πέταγμα της Φωνής, Μαρία Θωίδου και Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.
Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Πάου θα λειτουργήσει η έκθεση του Λάκη Μουρατίδη, με τίτλο «Εικόνες Συσκευασίας».

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://paoufestival2017. weebly.com/

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης