Επιχειρείν

Διακρίσεις για την οινοποιία Τσιλιλή

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσει κανείς τον θρίαμβο των τριάντα διακρίσεων που απέσπασαν τα κρασιά και τα αποστάγματα ΤΣΙΛΙΛΗ στους φετινούς διαγωνισμούς.  Με παρουσία και φέτος στους πλέον καταξιωμένους, διεθνείς διαγωνισμούς Decanter(Αγγλία) , IWSC( Αγγλία), Concours Mondial Bruxelles(Βέλγιο),Challenge du Vin(Γαλλία), Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αφού σε όλους απέσπασαν μετάλλια! Ξεπερνώντας τα όρια της Ευρώπης,  και ο αμερικάνικος τύπος βαθμολόγησε υψηλά τα κρασιά του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΠΕΤΡΑ. Ο κορυφαίος κριτικός οίνου Robert Parker, βαθμολόγησε 6 ετικέτες της σειράς ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ με βαθμολογίες άνω των 90 πόντων με άριστα το 100.

Η χρονιά έκλεισε με 2 χρυσά μετάλλια από τον Concours Mondial Bruxelles-spirit selection, που διεξήχθη στη Χιλή, για το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΣΙΛΙΛΗ και το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ που πρωτοεμφανιζόμενο, είναι φανερό πως «έκλεψε» τις εντυπώσεις των κριτών με την ελαφρά του παλαίωση. Το τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ με τη σταθερή του ποιότητα και χαρακτήρα, απέσπασε συνολικά 3 μετάλλια σε Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων σε Αγγλία, Βρυξέλλες.

Η σειρά ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, που έχει εδραιωθεί στο καταναλωτικό κοινό για την προσεγμένη ποιότητα, τη βιολογική καλλιέργεια και τον boutique χαρακτήρα, απέσπασε 22 μετάλλια. Οι πρωτοεμφανιζόμενες ετικέτες  ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ & ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΑΣΥΡΤΙΚΟ απέσπασαν μετάλλιο στο διαγωνισμό Decanter, και ταυτόχρονα 90points στο περιοδικό Wine Advocate του Robert Parker. Το terroir του ΠΓΕ Μετέωρα, στις παρυφές των Αντιχασίων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τον καταναλωτών και κριτικών οίνου από όλο τον κόσμο. Τα αμπέλια του Κτήματος ΘΕΟΠΕΤΡΑ καλλιεργημένα με βιολογικές πρακτικές και μικρή στρεμματική απόδοση, σε ημιορεινές πλαγίες στην περιοχή των Μετεώρων, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, αναδεικνύουν την περιοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, καταφέρνοντας μάλιστα την εδραίωση της στον αμπελουργικό παγκόσμιο χάρτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης