Επιχειρείν

Πρόγραμμα ελληνικού σίτου από τη MISKO

Με μία πορεία 90 χρόνων που χαρακτηρίζεται από την αγάπη και το σεβασμό προς την ελληνική γη, η MISKO μας σύστησε την περασμένη άνοιξη το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO. Όραμα του προγράμματος είναι η συμβολή στη γεωργική ανάπτυξη και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω της συνεργασίας με Έλληνες παραγωγούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νέους επιστήμονες του γεωργικού τομέα

 

Η πρώτη δράση αφορά στη διοργάνωση ημερίδων για ενημέρωση των αγροτών-καλλιεργητών σκληρού σίτου σε όλη την Ελλάδα. Οι πρώτες ημερίδες  θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν τα Φάρσαλα, ο  Αλμυρός, η Λάρισα και η Θήβα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζήτηση με τους αγρότες για θέματα συμβολαιακής γεωργίας, τους στόχους παραγωγής υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης ως τη  βάση παραγωγής υψηλής ποιότητας ζυμαρικών καθώς και μια συζήτηση των τεχνικών της καλλιέργειας και τις επιπτώσεις τους στη ποιότητα του τελικού προϊόντος και στο κόστος παραγωγής.

 

Ένα από τα βασικά θέματα των ενημερωτικών ημερίδων και ένας από τους στόχους του Προγράμματος Ελληνικού Σίτου MISKO είναι η προώθηση της υιοθέτησης φιλικών προς το περιβάλλον τεχνικών καλλιέργειας που οδηγούν σε μειωμένο κόστος παραγωγής.

 

Τις παρουσιάσεις και το συντονισμό των συζητήσεων θα αναλάβουν o Ομότιμος Καθηγητής και Υπεύθυνος του Προγράμματος Ελληνικού Σίτου MISKO κύριος Θεοφάνης Γέμτος και ο Γεωπόνος Επικεφαλής Τμήματος Αγορών Πρώτων Ύλών κύριος Κώστας Θεοχαρίδης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης