Παραπολιτικά

Τι πήραν το 2014 και… που ελπίζουν για το 2019, οι υποψήφιοι του Δήμου Τρικκαίων

Μπαίνοντας στην ευθεία πια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές (26 Μαΐου 2019) βάζουν όλοι, βάζουμε κι εμείς, κάτω τα νέα δεδομένα.

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, που σημαίνει ότι είναι μάλλον απίθανο κάποιος συνδυασμός να πετύχει ποσοστό πάνω από 50% και να κυβερνήσει… αυτοδύναμος.

Ειδικά για τα Τρίκαλα αυτό μοιάζει ακατόρθωτο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των εκλογών του 2014 τα αποτελέσματα είχαν διαμορφωθεί ως εξής, την Α΄ Κυριακή, οπότε και γίνεται η κατανομή των εδρών:

Παπαστεργίου 38,81%

Λάππας 31,53%

Καϊκης 10,15%

Παπαθανασίου 9,36%

Χατζηγάκης 5,92%

Μητσιούλης 4,22%

Από τη πλευρά Παπαστεργίου τίθεται ως στόχος το 2019 να ξεπεράσουν το φράγμα του 40% τη πρώτη Κυριακή και να προσεγγίσουν δε ακόμη και αυτό το 45%, εξασφαλίζοντας μεγάλη πλειοψηφία συμβούλων, σίγουρα ωστόσο από 5 έως 10 λιγότερους. Θεωρούν δε ότι αν δεν κατέβουν οι τρεις μικρότεροι συνδυασμοί (Παπαθανασίου, Χατζηγάκη, Μητσιούλη) μπορούν να χτυπήσουν και «αυτοδυναμία».

Προς το παρόν δεν έχει αναδειχθεί και ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της παράταξης της αντιπολίτευσης, με δεδομένη την απόφαση Λάππα να αποσυρθεί. Εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις πρώτου μεγέθους, που μπορεί να φέρουν ακόμη και ολική ανατροπή.

Τέλος το 10% του Καϊκη (ΚΚΕ) θεωρείται… μπετόν-αρμέ και δε σπάει.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης