Ροή Τοπικά

Είναι η Φώφη μπάμπουσκα;

Του εκπαιδευτικού Θανάση Νάστα

Η κυρία Φώφη Γεννηματά αναμετρήθηκε με το μέλλον του κεντρώου πολιτικού χώρου και τιμήθηκε με  την ανάδειξή της στην  προεδρία του. Διακόσιες δέκα χιλιάδες συμπολίτες, για να επιβεβαιώσουν την ανάγκη ύπαρξης και καρποφορίας του κατ’ ουσία κεντρώου πολιτικού χώρου, που ατυχώς του φόρεσαν το φερετζέ της ουτοπικής κεντροαριστεράς,  πρόστρεξαν εθελοντικά και όχι από συνήθεια αλλά ως συμμέτοχοι στη δημοκρατία, διότι πίστεψαν ότι η οποιαδήποτε ανατροπή και τομή γίνεται μόνο με την ψήφο τους.

Τα περί κεντροαριστεράς, όπως άλλωστε και τα περί κεντροδεξιάς στερούνται νοήματος, αποτελούν φληναφήματα και μάλλον παραπέμπουν σε «αδειανό πουκάμισο». Όμως τα περί ακριβούς πολιτικού προσανατολισμού του νέου φορέα, που παγκάγκιστα συκοφαντείται ως προσπάθεια νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ, είναι θέμα του συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Αλλά και το επικείμενο συνέδριο δεν είναι το παν, αν και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τον ακριβή πολιτικό προσανατολισμό του νέου κομματικού φορέα. Άλλωστε σε όλα τα ιδρυτικά συνέδρια καταγράφονται αξιοθαύμαστα οράματα.

Αυτό που ενδιαφέρει σήμερα το εκλογικό σώμα είναι με ποιους θα συνοδοιπορήσει η κυρία Γεννηματά. Ήδη είναι διάχυτη η υποψία του φαινομένου της μπάμπουσκας. Είναι δε μπάμπουσκα μία σειρά από κούκλες, όπου η μία κυοφορείται μέσα στην άλλη.

Θα προχωρήσει δηλαδή η κυρία Γεννηματά με το μεταρρυθμιστικό κέντρο, όπως αυτό εκφράζεται με τους Ανδρουλάκη, Καμίνη, Μανιάτη, Θεοδωράκη, τους υπόλοιπους υποψηφίους αλλά και όσα άλλα αδιάφθορα πρόσωπα του παρελθόντος και του παρόντος ή κυοφορεί ως μπάμπουσκα τα κομματικά στελέχη του «βαθέος ΠΑΣΟΚ», που παρά τα επί μέρους θετικά κατόρθωσαν, όταν μεσουρανούσαν, να διαψεύσουν τις προσδοκίες και τα οράματα του εκλογικού σώματος για την εύρυθμη και οραματική λειτουργία του κράτους στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης και όλων των άλλων τομέων;

Ήδη κατά τόπους αλλά και σε κεντρικό επίπεδο ολετήρες και πολιτικά μικρόνοες του παρελθόντος, που δεν επέδειξαν στοιχειώδη πατριωτική συνείδηση, προσπαθούν να πιάσουν στασίδι και βλέπουν την ηγεσία της κυρίας Γεννηματά ως όχημα για την επιβίωσή τους.

Αν συμβεί το απρόσμενο, τότε το εκλογικό σώμα για την πολιτική απάτη θα καταδικάσει την κυρία Γεννηματά σε ποσοστά κάτω του 3% και θα ισχύσει για το πρόσωπό της η ρήση του ιστορικού Κ. Παπαρρηγόπουλου «έχουν περισσότερην φιλοδοξίαν παρά πραγματικήν αξίαν, περισσότερον πόθον να καταλάβουν την αρχήν παρά ικανότητα να την ασκήσουν, φέρουν εις το μέτωπόν των την μοιραίαν σφραγίδα της αποτυχίας».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης