Ροή Τοπικά

Εβδομάδα κινητικότητας στο Δήμο Πύλης

Ο  Δήμος Πύλης συμμετέχοντας για πρώτη  φορά στην Ευρωπαϊκή   Εβδομάδα  Κινητικότητας  μέσα στον Σεπτέμβριο,  σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης, τον Ορειβατικό Περιηγητικό   Όμιλο Πύλης και τους Διευθυντές του Λυκείου Πύλης, Γυμνασίου Πύλης, οργάνωσαν διήμερο εκδηλώσεων στην  Πρωτεύουσα του Καλλικρατικού Δήμου  την Πύλη.

Οι δράσεις άρχισαν το πρωί της Πέμπτης στις 11 π. μ. στον χώρο του Λυκείου Πύλης, όπου τα παιδιά προέβησαν σε  δενδροφυτεύσεις, ζωγραφική , κατασκευή πλακάτ στο πνεύμα της φιλοσοφίας της Κινητικότητας. υπό την επίβλεψη  των  Διευθυντών.

Κατόπιν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου έλαβε χώρα μικρή εκδήλωση με την συμμετοχή των μαθητών , σε συνεργασία με τους Καθηγητές τους.

Πρώτα μίλησε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτριος  Μαγγούτης  αναφερόμενος  στην σημασία αυτών των πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν την καλλίτερη ποιότητα Ζωής.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος  Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης  τονίζοντας  τα εξής.

Τελικά ότι όταν συνεργάζεται η νεολαία μας  μεταδίδονται τα πιο ηχηρά μηνύματα.

Αυτό που βγαίνει από τις δράσεις  είναι «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη  κινητικότητα.

Είναι η Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας  στην οποία συμμετέχουμε  για πρώτη φορά ως Δήμος  Πύλης.

Συνεχίζοντας ο κ. Τζάνης  επισήμανε ότι χάρη στην δική σας συμμετοχή τονίζουμε σε όλους ότι η ποιότητα Ζωής, η αγάπη προς το περιβάλλον, η επιλογή καθαρότερων μέσων μεταφοράς, το ποδήλατο, η πεζοπορία, η συνεργασία και η  κοινωνικότητα, πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για όλους μας.

Τέλος ευχαρίστησε όλους που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές με τίτλο μείωση της χρήσης του Αυτοκινήτου από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πύλης  από τους μαθητές των Σχολείων με επικεφαλής τους Διευθυντές, τους Καθηγητές και τον Αντιδήμαρχο κ. Άρη Τζάνη, με πλακάτ φωνάζοντας  συνθήματα , (χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς πρόβλημα).

Η πορεία κατέληξε στο Κέντρο της Πύλης εκεί χορέψανε συρτάκι, χασαποσέρβικο σχηματίζοντας  μια μεγάλη αλυσίδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης