Ροή Τοπικά

Εκλογές στο Σύλλογο Ποντίων Φαρκαδόνας

Στη Φαρκαδώνα, στο χώρο συνελεύσεων του Οικισμού, έγινε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Έγινε ενημέρωση από τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Γιάννη Κεμανίδη για όλα τα θέματα που αφορούν τη στεγαστική αποκατάσταση των μελών μας.

Η εξέλιξη στο θέμα αυτό συνιστά έναν τεραστίων διαστάσεων εμπαιγμό από πλευράς των Ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων είκοσι πέντε, (25), χρόνων. Οι κυβερνήσεις έρχονταν και απέρχονταν, οι υποσχέσεις από τα χείλη Πρωθυπουργών, Υπουργών και άλλων αρμοδίων παραγόντων της Πολιτείας είναι αμέτρητες, καθώς οι ερωτήσεις , επίκαιρες ερωτήσεις και απαντήσεις στη Βουλή. Το περιβόητο Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλλινοστούντων, έχοντας επιχορηγηθεί  με Ευρωπαϊκά κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών, (τότε), καταργήθηκε χω4ρίς να ολοκληρώσει το έργο του το οποίο είχε τρεις στόχους: 1. Ομαλή κοινωνική ένταξη, 2. Επαγγελματική αποκατάσταση και 3. Δωρεάν στεγαστική αποκατάσταση των πέντε χιλιάδων οικογενειών Ομογενών, τις οποίες έφερε στην Ελλάδα η τότε κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με υπουργό Εξωτερικών τον Α. Σαμαρά. Κανένας από τους τρεις στόχους του Ιδρύματος δεν επετεύχθη. Αποκαταστάθηκαν μόνον οι περίπου, 500 υπάλληλοι του Ιδρύματος που προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά και σήμερα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, έχοντας κάνει μετατάξεις σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

ΟΙ κατοικίες έχουν κατασκευαστεί, υπάρχουν εκκρεμότητες με αποχέτευση κλπ., και δεν έχουν παραδοθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Αποτέλεσμα, να έχουν υποστεί φθορές και να απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης.

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδώνας που αφορούσε την αναθεώρηση – επικαιροποίηση της κατάστασης των δικαιούχων. Η απόφαση αυτή είναι σκανδαλωδώς προκλητική, διότι αποκλείει τις χήρες και τα ορφανά παιδιά όσων έχουν αποβιώσει (!) καθώς και όσους με την εργασία τους απέκτησαν ένα οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο. Ο Σύλλογος κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης αυτής σε αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας και διακηρύσσει την έντονη αντίθεσή του σ’ αυτήν. Παράλληλα δηλώνει ότι τα σπίτια αυτά κατασκευάστηκαν για του Ομογενείς, αποκλειστικά και ουδείς άλλος δικαιούται να αποκτήσει ένα έστω από αυτά. Αν πάρουν ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι ή οι κληρονόμοι τους και μείνουν κάποιες κατοικίες αδιάθετες, τότε αυτές πρέπει κατ’ αποκλειστικότητα να δοθούν σε νέα ζευγάρια Ομογενών.

Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Από αυτήν εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής:

1.      Βαροσιανίδη Ελισσάβετ.

2.      Κεμανίδης Ιωάννης

3.      Χιονίδης Δημήτριος

4.      Μιχαηλίδη Αικατερίνη

5.      Κωνσταντινίδης Παναγιώτης (τακτικά μέλη του Δ.Σ.)

6.      Νικολαϊδου Μαργαρίτα

7.      Σεβαστίδου Αναστασία

8.      Γιαγκαμπόζωφ Λεβόν, (αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ.)

 

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:

1.      Ζακαρίδου Έλενα

2.      Αβραμίδης Κωνσταντίνος

3.      Σταμπολίδη Αφροδίτη.

 

 

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 

Κεμανίδης Ιωάννης, Πρόεδρος.

Χιονίδης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος.

Βαροσιανίδη Ελισσάβετ, Γραμματέας.

Κωνσταντινίδης Παναγιώτης, Ταμίας.

Μιχαηλίδη Αικατερίνη, Μέλος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης