Ροή Τοπικά

Εκοιμήθη, στα 98 του χρόνια, ο πατέρας Εμμανουήλ Παπαγεωργίου

Πλήρης ημερών και λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής εκοιμήθη εν Κυρίω ο πατέρας Εμμανουήλ Παπαγεωργίου, κληρικός της Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών.

Ο παπά Μανώλης υπήρξε μια από τις πιο σεβάσμιες μορφές της τοπικής μας Εκκλησίας και υπηρέτησε με αγάπη και φόβο Κυρίου το Ιερό Θυσιαστήριο. Από το 1957, οπότε και χειροτονήθηκε ερχόμενος από τη Σάμο, διορίστηκε εφημέριος στον κοιμητηριακό Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων, ένα μικρό εκκλησάκι τότε σε μια γωνιά της πόλης. Εργάστηκε με ζήλο, έφερε τα παιδιά και τους νέους της περιοχής κοντά στην Εκκλησία, τούς μίλησε για τον Χριστό και την αγάπη. Με κόπο και προσωπική εργασία είδε να προχωρά η ανέγερση του νέου, μεγαλοπρεπούς, Ναού του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ναός που κοσμεί σήμερα τη Μητρόπολή μας. Παρέμεινε προϊστάμενος του Ναού μέχρι το 1996, οπότε και παρέδωσε στον πατέρα Δημήτριο Κυρίτση με τον οποίο διακρίνεται σε ιστορική φωτό ευλογίας Αγιοβασιλόπιτας στα τέλη της δεκαετίας του ΄90. Διακόνησε κοντά σε πέντε Μητροπολίτες Τρίκκης & Σταγών, τους Μακαριστούς Δωρόθεο, Διονύσιο, Σεραφείμ, Στέφανο και τον πρώην Αλέξιο, καθώς και στις οικονομικές υπηρεσίες των γραφείων της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (98) εκκλησιαζόταν όποτε μπορούσε στο Ναό που διακόνησε επί έτη πολλά και μέχρι και δυο μέρες πριν την κοίμησή του, το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017, Κοινωνούσε των Αχράντων Μυστηρίων.

Αφήνει πίσω την πρεσβυτέρα του Δήμητρα, τον υιό του Δημήτριο (ιατρό), την θυγατέρα του Αγγελική και τα εγγόνια του, ενώ ο ίδιος είχε υπομείνει και τον αβάσταχτο πόνο του χαμού του υιού του Γεωργίου.

Η ημέρα και η ώρα της τέλεσης της Εξοδίου Ακολουθίας αναμένεται να ανακοινωθεί από το “γραφείο τελετών Μιχαήλ Παναγιώτου”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr.

Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης