Ροή Τοπικά

Επιτέλους!… Δίκτυα ύδρευσης σε Ελάτη και Νεραϊδοχώρι

Στη φάση της υλοποίησης  μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής με τους αναδόχους.

 

Το 1ο έργο αφορά αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Νεραϊδοχωρίου προϋπολογισμού 262.113,82 ευρώ και το 2ο έργο αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ελάτης προϋπολογισμού 216.747,97 ευρώ.

 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα έργα ύδρευσης είναι έργα ζωής. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης, δίνουμε λύση σε χρόνια προβλήματα της περιοχής που αφορούν το πόσιμο νερό. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την επάρκεια του νερού στην Ελάτη και το Νεραϊδοχώρι. Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι η κατασκευή έργων ουσίας, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες»

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

 

Το 1ο έργο: Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Νεραϊδοχωρίου εντάχθηκε το Σεπτέμβριο 2016 στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, με Δικαιούχο το Δήμο Πύλης και Κύριο τη ΔΕΥΑ Πύλης, με συνολικό Π/Υ 262.113,82 ευρώ, εκ του οποίου το ΦΠΑ και οι ιδιωτικές συνδέσεις βαρύνουν στη ΔΕΥΑ Πύλης.

 

Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου:

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ.  Νεραϊδοχωρίου, εντός οικισμού, στο Δήμο Πύλης. Προβλέπεται  αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης  με νέο αγωγό πολυαιθυλενίου 16atm. Συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν :   Α) 1.530,00 m αγωγού ονομαστικής διαμέτρου 63mm / ονομαστικής πίεσης 16atm,  Β) 3.400,00 m αγωγού ονομαστικής διαμέτρου 75mm / ονομαστικής πίεσης 16atm και Γ) 550,00 m αγωγού ονομαστικής διαμέτρου 110mm / ονομαστικής πίεσης 16atm, με όλες τις απαραίτητες εργασίες.

 

Σκοπός του έργου είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών ύδρευσης του οικισμού Νεραιδοχωρίου, με επίλυση του προβλήματος υδατικής επάρκειας, μέσω ελαχιστοποίησης απωλειών του νερού από διαρροές του δικτύου και βελτιστοποίηση των συνθηκών υγιεινής του δικτύου, συμβάλλοντας και  στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων της περιοχής.

 

Το 2ο έργο : Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ελάτης

Εντάχθηκε το Φεβρουάριο 2017 στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, με Δικαιούχο το Δήμο Πύλης και Κύριο τη ΔΕΥΑ Πύλης, με συνολικό Π/Υ 216.747,97 ευρώ , εκ του οποίου το ΦΠΑ και οι ιδιωτικές συνδέσεις βαρύνουν στη ΔΕΥΑ Πύλης.

 

Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου:

Το έργο αφορά στην κατασκευή τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού για την υδροδότηση των κατοίκων. Πρόκειται για εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης (διάταξη εσωτερικού υδραγωγείου) εντός της οριοθέτησης της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης, που αφορά δύο Ζώνες : την Κέντρο Υψηλή (Κ.Υ.) και την Υψηλή Ζώνη (Υ). Πιο συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν :

 

•             Υπόγειο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικό σωλήνα πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ75mm, ονομαστικής πιέσεως 16atm, μήκους 1.825m

•             Υπόγειο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικό σωλήνα πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ63mm, ονομαστικής πιέσεως 16atm, μήκους 1.105m

•             Υπόγειο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικό σωλήνα πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ50mm, ονομαστικής πιέσεως 16atm, μήκους 430m

•             Τυπικά φρεάτια αερεξαγωγών (3 τεμάχια), εκκενωτηρίων (3 τεμάχια) και τοποθέτηση των διατάξεων αυτών

•             Δικλείδες – Βάνες χυτοσιδηρές συρταρωτές, με ωτίδες (34 τεμάχια)

•             Οι απαραίτητες συνδέσεις  όλων των παραπάνω με ειδικά τεμάχια για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου καθώς και αναμονές των παροχών ύδρευσης

•             Τοποθέτηση ενός πυροσβεστικού κρουνού σε κάθε Ζώνη (Κ.Υ. & Υ)

•             Αποκατάσταση του οδοστρώματος όπως στην αρχική του κατάσταση (άσφαλτος, τσιμεντόστρωση, έδαφος)

 

Σκοπός του έργου είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού από διαρροές του παλαιού δικτύου και επίλυση του προβλήματος ανεπάρκειας πόσιμου ύδατος στον οικισμό Ελάτης, ιδίως κατά τους εαρινούς μήνες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης