Τοπικά

Ιστορική παρουσίαση του Ιωβηλαίου του Μητροπολίτου Σεραφείμ, στην Καλαμπάκα

Στις 17 Μαρτίου συμμετοχή πλειάδας Αρχιερέων παρουσιάζεται ο τόμος που αφιερούται στη ζωή του σπουδαίου εκκλησιαστικού ανδρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  ο τόμος χιλίων σελίδων, στον οποίο γράφουν πλέον των πενήντα (50) Αρχιερέων, Ηγούμενοι Ιερών Μονών και σπουδαίοι Ακαδημαϊκοί, με τίτλο «Χρυσούν Ιωβηλαίον» Ιεροσύνης και Αρχιεροσύνης του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ.

Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Αμαλία» και αναμένεται να παραβρεθεί πλήθος Αρχιερέων, οι οποίοι μάλιστα θα συμμετάσχουν την επομένη ημέρα στο ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου (18 Μαρτίου συμπληρώνεται ένας ακριβώς χρόνος από την κοίμησή του).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο διάδοχος του θρόνου των Σταγών κ. Θεόκλητος και ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ενώ για τη ζωή του Μακαριστού Μητροπολίτου θα ομιλήσουν ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Μαντζίρης, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ο καθηγητής και κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μιχαήλ Τρίτος και ο Ακαδημαϊκός Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, ο οποίος και θα έχει το συντονισμό.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο συγγραφικό έργο το οποίο ετοιμάστηκε ενώ ήταν εν ζωή ο Κυρός Σεραφείμ. Σε αυτό περιγράφεται όλη του η πορεία ως απλός Ιερέας, ως Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών, τα χρόνια της άδικης εκδίωξής του και διακονίας του στον κόσμο ως Μητροπολίτης Ωραιού και τελικά τη δικαίωσή του το 1991 και την παλινόρθωσή του στο θρόνο της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, την οποία κατέστησε ισχυρά και λαμπρή πνευματικά.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ήταν μια κορυφαία σύγχρονη εκκλησιαστική προσωπικότητα και η τιμή που θα του αποδοθεί ένα χρόνο ακριβώς από την κοίμησή του είναι το ελάχιστο «ευχαριστώ» από το λαό του Θεού τον οποίο διαποίμανε με αγάπη πολύ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης