Τοπικά

Καταγγελία των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Τρικάλων

Την αποψίλωση και υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Νομού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, προειδοποιώντας για ολέθριες συνέπειες της τακτικής που ακολουθείται.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μετακίνηση νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού από το Κ.Υ. της πόλης των Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ) προς το Νοσοκομείο Τρικάλων (το οποίο είναι υπερπλήρες σε προσωπικό!).

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση μελών του  Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ν. Τρικάλων, συνοδευμένων από το δικηγόρο του Συλλόγου με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων με την αθρόα και συνεχή μετακίνηση προσωπικού του ( πέντε νοσηλεύτριες και η μοναδική χειρίστρια του ακτινολογικού ) προς το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Πρόκειται για κυριολεκτική αποψίλωση του Κ.Υ Τρικάλων από νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με αρνητικά αποτελέσματα στην ανάπτυξή του, στις παροχές υγείας προς τους Τρικαλινούς πολίτες και στους στόχους που η ίδια η 5η ΥΠΕ έχει θέσει για αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Τρικάλων.

            Καταγγέλθηκε σε υψηλούς τόνους ότι οι μετακινήσεις αυτές προς το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες του Νοσοκομείου, καθώς από κανένα έγγραφο δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο. Είναι λοιπόν σαφές ότι η εξυπηρέτηση γενικώς και αορίστως μη αποδειχθέντων αναγκών του Νοσοκομείου Τρικάλων δημιουργεί υδροκεφαλισμό στις παρεχόμενες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας στα Τρίκαλα και ουσιαστικά υπονομεύει τη σχεδιαζόμενη σχετική πολιτική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

            Τονίστηκε ότι η συνεχιζόμενη πρακτική της δήθεν αρχικά τρίμηνης μετακίνησης και η ακόλουθη με νόμο παράτασή της, όπως τα τελευταία έτη γίνεται, είναι καταχρηστική, σε βάρος των εργαζομένων, υποκρύπτοντας μόνιμη παράνομη μετακίνηση υπαλληλικού προσωπικού σε καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα.

Τέλος εκφράστηκε η δυσαρέσκεια και η απορία των εργαζομένων για το γεγονός ότι ενώ προβάλλεται ως ένα από τα επιχειρήματα των μετακινήσεων η υπερεπάρκεια του προσωπικού, ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα  με αποφάσεις της 5ης ΥΠΕ, μετακινούνται υγειονομικοί υπάλληλοι από άλλες δομές εκτός νομού, προς το «πλεονασματικό» Κ.Υ. Τρικάλων.-

Δηλώθηκε κατηγορηματικά στον κ. Αντωνίου ότι για όλα αυτά οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Τρικάλων δε θα μείνουν άπραγοι. Προς τούτο κοινοποίησαν και σχετική γραπτή καταγγελία. Ο κ. Αντωνίου επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε όλα αυτά και το Σωματείο έως και σήμερα αναμένει τις απόψεις του.

Περιμένουμε από τους αρμοδίους να πράξουν τα αυτονόητα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης