Τοπικά

Με Μητσοτάκη το 37ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Περτούλι (φωτό-video)

Παρουσία χιλιάδων Σαρακατσαναίων απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε στα Περτουλιώτικα λιβάδια το 37ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Το Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στα λιβάδια όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Σαρακατσαναίοι, ήταν αφιερωμένο στα ξενιτεμένα νιάτα της πατρίδας μας και τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, όπως και ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον χαιρετισμό του μάλιστα ο ίδιος στάθηκε ειδικά σε αυτή την ανάγκη να επιστρέψουν τα δημιουργικά μυαλά στη χώρα μας και δεσμεύτηκε να ασκήσει πολιτική προς αυτή τη κατεύθυνση ως μέλλουσα Κυβέρνηση.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε φτάσει νωρίτερα το πρωί στα Τρίκαλα και επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πύλης, χάρισαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων Γιώργος Μουτσιάνας και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Τρικάλων Σοφία Κωστούλα-Βλόντζου (ψυχή της εκδήλωσης μαζί με τον πρόεδρο Στέφανο Μπέη) μια παραδοσιακή γκλίτσα.

Ακολούθησαν χορευτικά και η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό των γερόντων .

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης