Τοπικά

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στα Τρίκαλα

dig

Ξεχωριστή μουσική βραδιά και εκδήλωση τα βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουνίου 2018 στα Τρίκαλα. Διεθνούς φήμης συνθέτης και μουσικός (ο Lowell Liebermann), μαζί με άλλους εξαιρετικούς μουσικούς, φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων, σε μια συνολική γιορτή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, μαζί με το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία. Επρόκειτο για μια βραδιά με συνθέσεις Μίκη Θεοδωράκη και Lowell Liebermann, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που υλοποιεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός από τη Νέα Υόρκη, με τίτλο Μουσική Δωματίου Ελλάδας Chamber Music Hellas (CMH).
Στόχος του CMH είναι, να κινητοποιήσει μέσω της κλασικής μουσικής δωματίου, ποιοτικούς ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου, προς περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός των κύριων τουριστικών προορισμών της χώρας.
Κάτι που ήδη φάνηκε και στα Τρίκαλα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ευχαρίστησε μουσικούς και διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. Εξάλλου, η συμβολή του πολιτισμού στον τουρισμό, ειδικά στα Τρίκαλα, αποτελεί μια ουσιαστική προσπάθεια και προοπτικής, ειδικά με τους πέραν του Ατλαντικού επισκέπτες που από φέτος βρέθηκαν στον Δήμο Τρικκαίων, περιηγούμενοι τα Τρίκαλα. Η μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης» εμπεριείχε έργα των Μίκη Θεοδωράκη (Τρία τραγούδια για τον Δεκέμβρη), Lowell Liebermann (το Four Seasons, βασισμένο στην ποίηση της Edna St. Vincent Millay),  Poulenc (Clarinet Sonata) και Robert Schumann (Piano Quartet in E-flat Major Op.47). Μαζί με τον Lowell Liebermann εμφανίστηκαν οι  Bella Hristova, Alison Bolshoi, Yoonah Kim, Dimitri Murrath, Dmitri  Atapine, Hyeyeon Park.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης