Τοπικά

Οδηγίες προς… υποψηφίους, από το Δήμο Τρικκαίων

Την Πέμπτη 22-06-2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικάλων,  εκδήλωση-ημερίδα με θέμα «Συμπλήρωσε έξυπνα και σωστά το Μηχανογραφικό σου».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν από κοντά πολλοί τελειόφοιτοι μαθητές  του Νομού Τρικάλων συνοδευόμενοι από τους γονείς τους καθώς και αρκετοί καθηγητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι ανάλογες δράσεις καλό είναι να γίνονται πριν οι μαθητές φοιτήσουν στην Γ’ Λυκείου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα,αρχικά οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου Κύπρου ενημέρωσαν τους τρικαλινούς μαθητές και γονείς για το πρόγραμμα σπουδών, τις δυνατότητες και τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν οι υποψήφιοι. Στη συνέχεια ο κ. Χ. Ταουσάνης, Διδάκτωρ του Α.Π.Θ και Διευθύνων Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της εταιρείας Employ, εξήγησε με μοναδικό και άκρως επικοινωνιακό τρόπο ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις επιλογές των διαγωνιζομένων μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με επιχειρήματα που άπτονται της πραγματικότητας, στοιχεία, στατιστικές και παραδείγματα. Όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν κέρδισαν γνώση, πληροφόρηση και άποψη για το καινοτόμο.Τεράστια ήταν η επιστημονική συνδρομή της υπευθύνου του ΚΕ.ΣΥ.Π Τρικάλων, κ. Ιακωβάκη Ευαγγελίας, η οποία δήλωσε ότι: «Δράσεις σαν και αυτή που έλαβε χώρα χτες στο δημαρχείο των Τρικάλων, έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους μαθητές μας να κάνουν τις καλύτερες επιλογές σχολών οι οποίες θα τους οδηγήσουν στις καλύτερες επαγγελματικές επιλογές, μέσα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο. Δυστυχώς όμως, λόγω έλλειψης πόρων, είναι αρκετά δύσκολο να διοργανωθούν». Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τους υπεράνθρωπους κόπους και προσπάθειες που κατέβαλλαν και ζήτησε συγγνώμη από όλους, για τη στενότητα του χώρου καθώς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν υπήρχε μεγαλύτερη αίθουσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Λάππας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ε. Λεβέντη καθώς και ο συντονιστής του δικτύου Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, κ. Β. Αδάμος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης