Ροή Τοπικά

Ολοκληρώθηκε το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Περτούλι (φωτό-video)

Παρουσία χιλιάδων Σαρακατσαναίων απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε στα Περτουλιώτικα λιβάδια το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Το Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στα λιβάδια όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Σαρακατσαναίοι, ήταν αφιερωμένο στη Μακεδονία και το τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων. Δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα (δείτε ΕΔΩ).

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  στην πλαγιά των λιβαδιών οι Σαρακατσαναίοι είχαν απλώσει μια τεράστια γαλανόλευκη σημαία, ενώ στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας τόνισε πως «δεν μπορούν να μας πάρουν την καρδιά μας» και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπενθύμισε ρήσεις των μεγάλων πολιτικών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδας».

Παρήλασαν Σύλλογοι και χορευτικά απ’ όλη την Ελλάδα και η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό των γερόντων .

Ψυχή της εκδήλωσης η Τρικαλινή γραμματέας Σοφία Κωστούλα-Βλόντζου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων, Στέφανος Μπέης, οι οποίοι είχαν και τη συνολική ευθύνη της φετινής διοργάνωσης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης