Ροή Τοπικά

Στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο το “ιστορικό ράλι”

Πενήντα αγωνιστικές καλλονές παλαιότερων ετών θα ξεδιπλώσουν τα άλογά τους στην κεντρική πλατεία Τρικάλων το απόγευμα του Σαββάτου. Πενήντα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα, πενήντα θέλγητρα για κάθε λάτρη του αυτοκινήτου, θα τερματίσουν τη δεύτερη ήμερα του Ιστορικού Ράλι Ελλάδας 2017 που φέτος διεξάγεται στη Θεσσαλία. Η κεντρική πλατεία των Τρικάλων θα φιλοξενεί από τις 18:20 το απόγευμα του Σαββάτου τα αυτοκίνητα που μετέχουν στο Ιστορικό Ράλι. Μια διαδρομή 516 χιλιομέτρων σε όλη τη Θεσσαλία, με τις 22 ειδικές διαδρομές ακριβείας και τις 45 χρονομετρήσεις, είναι η γιορτή του ιστορικού αγωνιστικού αυτοκινήτου και φέτος τα Τρίκαλα αποτελούν σημείο αναφοράς.

Οι πιστοί και οι λάτρεις των κλασικών πανέμορφων αυτοκινήτων θα μπορούν να θαυμάσουν οχήματα με τη δική τους ιστορία, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και συνολικότερα στην αυτοκίνηση.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) που είναι ο διοργανωτής του Ιστορικού Ράλι συνεργάζεται με τον Δήμο Τρικκαίων για αυτό το πολυαναμενόμενο ραντεβού .

Αυτοί οι αγώνες, όμως, έχουν μια διαφορά: ανήκουν στην κατηγορία Regularity, όπου η ακρίβεια στους υπολογισμούς αποτελεί τον παν για τη διάκριση.

Η τελετή εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί εμπρός από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την Παρασκευή στις 19:00, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα διανύσουν μια διαδρομή 49 χλμ., στην οποία θα περιλαμβάνεται και νυχτερινή ανάβαση Τεμπών, πριν ολοκληρώσουν το σκέλος στα Αμπελάκια.

Το Σάββατο, τα κλασικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν στις 09:00 από τη Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας και μετά από 127 χλμ. θα φτάσουν για ανασυγκρότηση στην Ελασσόνα (12:00-13:00) όπου και θα φιλοξενηθούν στην κεντρική πλατεία από το Δήμο. Μετά από άλλα 95 χλμ., ο Δήμος Καλαμπάκας θα υποδεχτεί τα πληρώματα στο δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής (15:20 -16:20)

Στα Τρίκαλα θα γίνει ο τερματισμός της ημέρας, που είναι προγραμματισμένος για τις 18:20, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, με το Δήμο Τρικκαίων να υποδέχεται τους αγωνιζόμενους.

Τη σκυτάλη της φιλοξενίας θα πάρει ο Δήμος Αγιάς την Κυριακή, οπότε και θα υποδεχτεί τα πληρώματα στο «Σπιτάκι» στη Βελίκα στις 11:00-11:45.

Η ΟΜΑΕ, εκτός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα αυτής της διοργάνωσης, ευχαριστεί την τοπική Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας και όλους τους παραπάνω Δήμους που βρίσκονται στο πλευρό της σε ρόλο συνδιοργανωτή, όπως, φυσικά και τους χορηγούς του αγώνα και συγκεκριμένα την «ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας», την ΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, την ακτοπλοϊκή Seajets, τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, την «Πάρκινγκ Πλατεία» και την «Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος Σίτος».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης