Τοπικά

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» με το Erasmus + στη Βαρκελώνη

Το τρίτο ταξίδι στο εξωτερικό πραγματοποίησαν τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», από τις 28 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε πρόγραμμα Erasmus + KA2 .

Η υλοποίηση του project “ Let’s cross the boundaries of primary education together”, προέβλεπε τη μετάβαση του σχολείου μας στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη Sant Boi de Llobregat η οποία γειτνιάζει με την πρωτεύουσα της Καταλονίας, Βαρκελώνη.

Η αποστολή που αποτελούταν από τους καθηγητές Ρίζο Ευάγγελο, Παππά Μιλτιάδη και Πυρώτη Σταυρούλα, αναχώρησε την Δευτέρα 28 Μαΐου από την πόλη των Τρικάλων για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας με προορισμό τη Βαρκελώνη. Μετά από περίπου τρεις ώρες πτήσης, προσγειωθήκαμε στη Βαρκελώνη και σε λίγη ώρα καταλύσαμε στο ξενοδοχείο “El Castell” στο Sant Boi. Έτσι κύλησε η πρώτη μέρα του προγράμματος, η οποία ήταν ημέρα άφιξης όλων των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων χωρών ( Τσεχία – Δανία – Γερμανία – Κροατία – Ισπανία ).

Κατά  τη δεύτερη μέρα, Τρίτη 29 Μαΐου, το πρόγραμμα προέβλεπε συνάντηση των καθηγητών στο ξενοδοχείο, μια πρώτη βόλτα στο κέντρο του Sant Boi και επίσκεψη στα Ρωμαϊκά Λουτρά της αρχαίας πόλης. Ακολούθησε το επίσημο καλωσόρισμα στο σχολείο «Barrufet» , το οποίο συνοδεύτηκε με μια λεπτομερή ξενάγηση σε όλους του χώρους και τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος , κατά την οποία συζητήθηκαν λεπτομέρειες του προγράμματος καθώς επίσης και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθούσαν . Το μεσημέρι όλοι οι καθηγητές φάγαμε μαζί στην καντίνα του σχολείου. Μετά το μεσημεριανό ακολούθησε η παρουσίαση με τίτλο « Η χρήση εργαλείων  ICT στο μάθημα της Γεωγραφίας». Αφού ξεκουραστήκαμε μερικές ώρες στο ξενοδοχείο, όλοι οι συμμετέχοντες δειπνήσαμε μαζί στο εστιατόριο el Fogon στην παλιά πόλη ( Ramblas de Sant Boi ).

Την Τετάρτη 30 Μαΐου η εργασιακή ημέρα ξεκίνησε νωρίς στο σχολείο. Οι καθηγητές χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων και παρακολούθησαν το λεγόμενο job shadowing , κατά το οποίο οι μαθητές κατασκεύασαν πυξίδες και σχεδίασαν χάρτες . Ακολούθησε μεσημεριανό διάλειμμα με γεύμα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ήταν αφιερωμένο στην εξερεύνηση της Βαρκελώνης, η οποία διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου το πρόγραμμα στο σχολείο αφορούσε κυρίως στην αξιολόγηση των μέχρι εκείνη τη στιγμή βημάτων του προγράμματος, στην έκδοση πιστοποιητικών καθώς επίσης και στην αφιέρωση  μιας ημέρας Erasmus + με την άφιξη μας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του έτους « Πολιτιστικής Κληρονομιάς», όπως έχει ανακηρυχθεί το 2018 παγκοσμίως , οι υπεύθυνοι του σχολείου σε συνεργασία με τους μαθητές τους είχαν ετοιμάσει μια παράσταση με τραγούδια, χορούς και έθιμα της περιοχής τα οποία συνέθεσαν σε μια πολύ όμορφη γιορτή στην αυλή του σχολείου τους.

Οι μέρες κύλησαν πολύ γρήγορα και έτσι φτάσαμε στην Παρασκευή 1 Ιουνίου η οποία ήταν και η μέρα επιστροφής στην Ελλάδα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης