Ροή Τοπικά

Τα στατιστικά της άψογης λειτουργίας της Β΄ Παθολογικής του Νοσοκομείου

Η κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων που έχει εξελιχθεί σε πρότυπο, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του διευθυντή της Στέφανου Μυλωνά και των εξαιρετικών συνεργατών του, ιατρών και νοσηλευτών.

Η Β’ Παθολογική είναι διαχρονικά η κλινική με τον μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγών ασθενών (το ίδιο ισχύει για τα έτη 2015, 2016, 2017). Σύμφωνα με τα στατιστικά του πρώτου 9μήνου του 2017 και με βάση το μητρώο ασθενών του Νοσοκομείου, στην Α΄ Παθολογική νοσηλεύτηκαν 1582 ασθενείς και στη Β’ Παθολογική 2157.

Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία για τη Β’ Παθολογική:
Μέση διάρκεια νοσηλείας -7,1%
Δαπάνες Φαρμάκου -25,66%
Δαπάνες φαρμάκου ανά ασθενή -25,49%
Δαπάνες φαρμάκου ανά ημέρα νοσηλείας -19,79%
Αντιβιοτικά -17,64%
Δαπάνες αντιβιοτικού ανά ασθενή -17,45%
Δαπάνες αποθήκης φαρμακείου -25,9%
Μικροβιολογικές εξετάσεις -21,73%
Αξονικές Τομογραφίες -4,34%

Η Β’Π (μαζί με την Καρδιολογική και την Χειρουργική) είναι η κλινική που αποφέρει τα μεγαλύτερα έσοδα στο Γ.Ν.Τ., αν και δεν έχει μεγάλο κόστος νοσηλείας και λειτουργικών εξόδων. (πχ. ιατρικά υλικά).

Εντός του 2017 η Β’ Παθολογική ανακοίνωσε 18 εργασίες σε Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια (έλαβε το 1ο Βραβείο Αναρτημένης Ανακοίνωσης στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας), 8 εργασίες στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας και σε άλλα διεθνή συνέδρια, είχε 7 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά αλλά και πολλές συμμετοχές σε προεδρεία και στρογγυλές τράπεζες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Στέφανος Μυλωνάς αναφέρει ότι «οι δύο παθολογικές κλινικές έχουν άψογη συνεργασία και θα συνεχίσουν ανεπηρέαστα να προσφέρουν το ιατρικό-νοσηλευτικό έργο στους Τρικαλινούς συμπολίτες μας. Άλλωστε – καθώς πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα – “στολίδια” αποτελούν όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Γ.Ν.Τρικάλων που σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες καλούνται να επιτελέσουν ένα δύσκολο έργο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης