Ροή Τοπικά

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν το Τίμιο Ξύλο (video-φωτό)

Συγκινητικές στιγμές το απόγευμα του Σαββάτου κατά την υποδοχή αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου.

Η άφιξή Του στα Τρίκαλα αποτελεί και εκπλήρωση ονείρου ζωής του ευλαβούς και φιλακόλουθου εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Κυρίτση.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  το Τίμιο Ξύλο κόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνα και η υποδοχή του έγινε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου, κληρικών της καθ’ ημάς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών. Ακολούθως στα Προπύλαια του Ναού τελέστηκε Δέηση υπό του κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά έως τις 20 του μηνός από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ. προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο και να εναποθέσουν τις προσευχές τους. Καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες το πρωί και παρακλήσεις το απόγευμα, ενώ το βράδυ της Τρίτης θα τελεστεί και Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης