Τοπικά

Το νέο βιβλίο του π. Αθανασίου Τύμπα, για τον γάμο

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στην πόλη μας την Διακαινήσιμο εβδομάδα, με την ευλογία του Μητροπολίτου Χρυσοστόμου. Είναι έκδοση του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής Φλαμουλίου και τα έσοδα από της πωλήσεις του θα διατίθενται για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού. Η τιμή του είναι εφτά ευρώ και διατίθεται στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Για τους Ιερείς που ενδιαφέρονται να το δίδουν στα νέα ζευγάρια που παντρεύουν διατίθεται σε ειδική τιμή. Είναι σε όλους γνωστό πως εδώ και είκοσι πέντε χρόνια ο π. Αθανάσιος ασχολείται με την κρίση στον Γάμο στις Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές του εκπομπές καθώς και σε διαλέξεις σε πολλές πόλεις της χώρας μας.

Οι αναγνώστες του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν στο παραπάνω θέμα γιατί η μόνη ελπίδα να δούμε  ένα καλύτερο μέλλον για μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας είναι η θεραπεία των κυττάρων που αποτελούν την κοινωνία μας. Σπάνια σήμερα γύρω μας μπορούμε να δείξουμε μια οικογένεια άξια «προς  μίμησιν». Αντίθετα η στατιστική του ληξιαρχείου της πόλης μας που δημοσιεύεται στο τέλος κάθε χρόνου στα μέσα ενημερώσεως  μας λέγει πως όσοι είναι οι γάμοι είναι και τα διαζύγια, διακόσιοι  πέρυσι οι γάμοι εκατόν ενενήντα πέντε τα διαζύγια, «και μη χειρότερα»!

Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια ο π. Αθανάσιος συζητά με γεροντάδες και έμπειρους  πνευματικούς γι’ αυτό το θέμα και όλοι συμφωνούν ότι το 50% των συζύγων παίρνουν διαζύγιο μετά  από λίγα χρόνια γάμου, το 30%  ζουν συμβατικά με πoλλά προβλήματα μεταξύ τους, όπως την παρουσία «τρίτου» προσώπου, τον ξενοδοχειακό τρόπος ζωής, τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό ή διάφορα άλλα σοβαρά προβλήματα που αναλύονται μέσα στο βιβλίο. Ο υπότιτλος του βιβλίου είναι:  Συμβουλές του Αγίου Παϊσίου, του Αγίου Ιακώβου και του γέροντος Κυρίλλου.

Πώς είναι δυνατόν, πριν λίγες δεκαετίες με αγράμματους ιερείς σε χίλιους γάμους να μην έχουμε ούτε ένα διαζύγιο, ενώ σήμερα με ιερείς πτυχιούχους  στους τρεις γάμους οι δύο να διαλύονται; Πώς είναι δυνατόν εκείνες οι αμόρφωτες γιαγιάδες να παιδαγωγούν σωστούς ανθρώπους, και σήμερα με τόσους μορφωμένους με ψυχολογίες και παιδαγωγικές γνώσεις γονείς και καθηγητές τα παιδιά μας να είναι ανάγωγα και ατίθασα;

Μάλλον κάπου  όλοι μας είδαμε επιπόλαια την υπόθεση Γάμος-οικογένεια. Από  Μυστήριο κατάντησε ένα κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο βασίζεται στην ιδιοτέλεια και το βόλεμα του εαυτούλη μας και όχι στην ανιδιοτέλεια και την θυσία. Μυστήριο σημαίνει την τροφή της ψυχής μας, άρα ο Γάμος έπρεπε να είναι ο χώρος της ευτυχίας μας και όχι ένα αβάσταχτο βάρος υποχρεώσεων.

Με το βιβλίο του ο συγγραφέας προσπαθεί να απαντήσει σε σύγχρονα ερωτήματα σχετικά με τις αιτίες της κρίσεως, τον πολιτικό γάμο, την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικογένεια, τις εκτρώσεις, την αποφυγή της τεκνογονίας, την τεχνητή γονιμοποίηση  και πολλά άλλα σύγχρονα θέματα που απασχολούν κάθε οικογενειάρχη. Στο βιβλίο επίσης οι νέοι και οι νέες θα βρούνε τα ορθά κριτήρια που θα τους οδηγήσουν στην δημιουργία μιας σωστής οικογένειας.

Ευχόμαστε το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και χρήσιμο για όλους όσοι αγωνίζονται για την ευτυχία της οικογένειάς τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης