Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Στις 31 Οκτωβρίου το Brexit

Με την υπόσχεση ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, είτε κατόπιν συμφωνίας είτε χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ξεκίνησε χθες την εκστρατεία του για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι ο Μπόρις Τζόνσον. «Δεν θέλω να οδηγηθούμε σε έξοδο χωρίς συμφωνία. Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, αλλά είναι ζήτημα υπευθυνότητας να προετοιμαζόμαστε σοβαρά και ενεργητικά γι’ αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εμφανίζεται ως φαβορί μεταξύ των δέκα υποψηφίων που διεκδικούν την ηγεσία των Συντηρητικών. Στην κατάμεστη αίθουσα της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών, όπου πολλοί βουλευτές υποχρεώνονταν να σταθούν όρθιοι, ο Τζόνσον τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και νέα αναβολή του Brexit αφού, όπως είπε, «αναβολή σημαίνει ήττα, σημαίνει καταστροφή».

Ωστόσο, αρκετά σημαίνοντα στελέχη των Συντηρητικών αμφισβήτησαν τη δυνατότητά του να πετύχει καλύτερη συμφωνία με τις Βρυξέλλες ή ακόμη και να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ε.Ε. άνευ συμφωνίας στις 31 Οκτωβρίου. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ προέβλεψε ότι το Κοινοβούλιο, που έχει ταχθεί εναντίον ενός άτακτου Brexit, θα εμποδίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας Ρόρι Στιούαρτ, επίσης υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις, υποστήριξε πως ο Τζόνσον δεν έχει τη σοβαρότητα που απαιτεί το πρωθυπουργικό αξίωμα και αναρωτήθηκε πώς ένας πολιτικός τόσο επιρρεπής στις γκάφες μπορεί να έχει στα χέρια του τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Τζόνσον επιστράτευσε τα επικοινωνιακά του χαρίσματα, για να μετατρέψει τις αδυναμίες του σε αρετές. Απέδωσε τις γκάφες του στο γεγονός ότι μιλάει όπως σκέφτεται και όχι με την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών που απεχθάνεται ο κόσμος, ενώ απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν έκανε χρήση κοκαΐνης στα νιάτα του, όπως ο ανθυποψήφιός του, υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης