Ελλάδα

Ο σκύλος στο σπίτι και τα οφέλη που έχει στο παιδί

Πολλές φορές παρατηρούμε πως τα παιδιά μεγαλώνοντας ζητούν από τους γονείς τους να αγοράσουν ή να υιοθετήσουν έναν σκυλάκι αναζητώντας τη συντροφιά του. Οι γονείς από την άλλη πλευρά προβληματίζονται για το αν είναι καλό τα παιδιά να μεγαλώνουν με ένα σκυλί και αν θα τους ωφελήσει στη μετέπειτα ζωή τους. Το perpatoura.com είναι εδώ, δίνοντας υπεύθυνες απαντήσεις.

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά θετική. Γιατί;

Ας εξετάσουμε μερικά οφέλη που προσφέρει ο σκύλος στο παιδί:

Σκύλος στο σπίτι = λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό.

Έρευνες δείχνουν πως όσα παιδιά συναναστρέφονται και ζουν με κάποιο κατοικίδιο ζώο, όπως ο σκύλος, αρρωσταίνουν λιγότερο και αντιμετωπίζουν λιγότερο κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργίες. Αυτό συμβαίνει διότι τα σκυλιά και γενικότερα τα κατοικίδια λόγο της έκθεσης τους στην ύπαιθρο μεταφέρουν μικρόβια στο σπίτι. Μπορεί αυτό να σας ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι, καθώς έτσι αναπτύσσεται και το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.

Μαθαίνει να είναι υπεύθυνο.

Μαθαίνει να σέβεται τις καθημερινές ανάγκες του σκύλου και δεσμεύεται να τις τηρεί. Έχοντας ένα σκύλο στο σπίτι το παιδί μαθαίνει να είναι υπεύθυνο, μαθαίνει να τον ταΐζει, να του κάνει μπάνιο σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, συμμετέχοντας έτσι στην καθημερινή φροντίδα και στην υγιεινή του σκύλου.

Έχει λιγότερο άγχος και περισσότερη διάθεση.

Έχει αποδειχθεί πως η απόκτηση ενός σκύλου μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στο κατοικίδιο ζώο. Επιπλέον, όσο περισσότερο παίζουν τα παιδιά με το σκύλο ή γενικότερα με ένα κατοικίδιο, τόσο αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης, «ορμόνες της ευτυχίας».

Έτσι, η διάθεση ανεβαίνει, ενώ το μυαλό ηρεμεί!

Κοινωνικοποιείται.

Τα παιδιά μεγαλώνοντας με ένα σκύλο γίνονται πιο κοινωνικά, η αυτοπεποίθηση τους μεγαλώνει και βελτιώνουν σημαντικά την αυτοεκτίμησή τους.

Έχουν δίκιο λοιπόν όσοι υποστηρίζουν πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου …από τα πρώτα του βήματα μέχρι τα βαθειά γεράματα!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης