Μένουμε σπίτι. Μαγειρεύουμε μπριζόλες ΧΟΙΡΟΦΑΡΜ

#RecipeTime

Χοιρινές Μπριζόλες στο τηγάνι με αρωματικό βούτυρο και καραμελωμένα κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ
👉 Για 2 άτομα

▪️2 χοιρινές μπριζόλες
▪️4 κ.σ. ελαιόλαδο
▪️1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
▪️1 κ.σ. βούτυρο
▪️Αλάτι-πιπέρι

Για το καραμελωμένο βούτυρο

▪️125 γρ. βούτυρο Lurpak
▪️ Ξύσμα από 1 λάιμ
▪️ ½ σκελ. σκόρδο
▪️ 2 κ.σ. σχοινόπρασο
▪️ Αλάτι-πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

▪️3 κρεμμύδια
▪️1 κ.σ. ελαιόλαδο
▪️1 κ.σ. βούτυρο
▪️200 γρ. μαυροδάφνη
▪️60 γρ. ζάχαρη
▪️40 γρ. κρέμα βαλσάμικου
▪️Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

👉 Για το αρωματικό βούτυρο:

Bάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σχοινόπρασο, το ξύσμα από λάιμ και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το μείγμα σφιχτά με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

👉 Για τις μπριζόλες:
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, στο σχαροτήγανο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 8-10 λεπτά.

👉 Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου και τα σιγοβράζουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Κόβουμε φέτες από το αρωματικό βούτυρο, τις τοποθετούμε πάνω στις μπριζόλες και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή : https://chefonair.gr/
——————
Χοιροφαρμ ΕΠΕ Φάρμα Μαράβα Κούτσικου
📍 Φιλύρα, Τρίκαλα
☎️ 2434022555
💻 http://www.choirofarm.gr/