Σύγχρονο κτίριο κατοικιών ενεργειακής κλάσης Α+ στο ποτάμι

Στα τέλη του 2019 η νεοσύστατη κατασκευαστική εταιρεία Μ2 Αρχιτεκτονική θα παραδώσει το νέο της έργο.

Το οικιστικό κτίριο των  5 ορόφων θα αποτελείται από 5 οικογενειακά οροφοδιαμερίσματα των 136 τετραγωνικών μέτρων και θα εισάγει πληθώρα κατασκευαστικών καινοτομιών. Θα βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης, την οδό Δερβενάκιων, έναν δρόμο που χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα στο κέντρο και πολλές βασικές υποδομές αλλά και την εξαιρετική και ανεμπόδιστη θεά προς το ποτάμι και το λόφο του Προφήτη Ηλία στα Βόρεια, αλλά και την οροσειρά της Πίνδου στα νοτιά.

Το κτίριο αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος των συνιδρυτών της εταιρείας, του αρχιτέκτονα Δημήτρη Οικονόμου και του πολιτικού μηχανικού Γιώργου Παπαστεργίου για την δημιουργία ενός νέου προτύπου κατοικίας με όλα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γενιάς κατασκευών που τόσο καιρό έλειπε από την πόλη μας.

Ο βασικός άξονας στον οποίο κινήθηκε η κατασκευαστική ομάδα, ήταν η δημιουργία πέντε «μονοκατοικιών» σε επίπεδα. Εξασφαλίζοντας την απολυτή λειτουργική αυτονομία, την ηχητική και οπτική άνεση, την εξασφάλιση θέας, την μεγιστοποίηση των εξωτερικών χωρών σε τέλεια επικοινωνία με το εσωτερικό του κάθε διαμερίσματος αλλά  και την επάρκεια αποθηκευτικών χωρών, η κάθε ιδιοκτησία είναι όντως μια μονοκατοικία σε όροφο.

Το κάθε διαμέρισμα εντός των καθαρών γραμμών και των τετραγωνισμένων χωρών του είναι γεμάτο από έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και ενδιαφέρουσες λειτουργικές ιδέες. Τα τεράστια ανοίγματα σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά μεγάλες βεράντες φέρνουν την έννοια της διαμπερότητας σε νέα επίπεδα καθώς το κάθε σπίτι πλέον είναι ανοιχτό και έρχεται σε επαφή με τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, το ποτάμι και τον προφήτη Ηλία από την μια και την οροσειρά της Πίνδου από την άλλη.

Η εφαρμογή συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε συνδυασμό με αντλίες υψηλής απόδοσης τύπου Split και φωτοβολταϊκών πάνελ ξεχωριστά και αυτόνομα σε κάθε διαμέρισμα είναι μια από τις πολλές καινοτομίες που θα χαρακτηρίσουν το νέο κτίριο. Η προεγκατάσταση αυτοματισμού των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των διαμερισμάτων στα πρότυπα ενός συγχρόνου Smart Home καθώς και ο πολυζωνικός έλεγχος της θέρμανσης κάθε δωματίου ξεχωριστά για την επίτευξη μέγιστων επίπεδων θερμικής άνεσης και την δημιουργία  βέλτιστων σεναρίων εξοικονόμησης πόρων εξασφαλίζουν το ευ ζην που αποτελεί στόχο κάθε νέου ιδιοκτήτη οικίας.

Η σχεδιαστική ομάδα βέβαια επεξεργάστηκε εκ βάθρων όχι μόνο τι τεχνολογικές λεπτομέρειες αλλά και κάθε κατασκευαστική πτυχή, επιλέγοντας ένα σημαντικά αναβαθμισμένο κατασκευαστικό προφίλ, από τα δρύινα δάπεδα των διαμερισμάτων μέχρι τις υπερπλήρεις κουζίνες με όλους τους μηχανισμούς και την αποθηκευτική επάρκεια που απαιτείται σε ένα σύγχρονο σπίτι.

Οι μεγάλες αποθήκες στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο εξυπηρετείται με στάση ανελκυστήρα, και οι θέσεις στάθμευσης συμπληρώνουν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για κάθε νέο υποψήφιο αγοραστή που θέλει να στεγάσει τα όνειρα του σε ένα τεχνολογικά άρτιο, φιλικό προς τον χρήστη σπίτι χωρίς να στερηθεί την εγγύτητα στο κέντρο της πόλης και τα πλεονεκτήματα της θέσης αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μ2 Αρχιτεκτονική – Δ.Οικονόμου – Γ.Παπαστεργίου

www.m2architecture.gr

Ασκληπιού 32, Τρίκαλα
Email: infom2architecture@gmail.com
Τηλέφωνο: 24313-00554 και 6947 40 65 08.