Παραπολιτικά

Με δυο γυναίκες το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Τρίκαλα (κλείδωσε η Χρυσάνθη)

Ποσόστωση 40% του ψηφοδελτίου για γυναίκες περνάει η Κυβέρνηση. Ήδη η απόφαση αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και προβλέπει ότι σε όλη την επικράτεια, σε κάθε εκλογική περιφέρεια, πρέπει να τηρηθεί το μέτρο. Είναι λογικό η απόφαση αυτή να φέρνει νέα δεδομένα και σε τοπικό επίπεδο, καθώς το 40% μεταφράζεται σε 2,4 (από τις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου) ήτοι μεθερμηνευόμενον δυο (2) γυναίκες σε αυτό. Κυρίως προβληματίζονται στην τοπική Ν.Δ. όπου παρατηρείται διαγκωνισμός υποψηφίων για μια θέση.

Όσον αφορά τις θέσεις των γυναικών σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  και με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από τα κεντρικά η μια από τις δυο θέσεις έχει κλειδώσει για την Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, η οποία θα συμβολίσει αφενός το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά, αφετέρου δε την αξιοποίηση σημαντικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εδώ και καιρό κινείται δυναμικά και η δικηγόρος Κατερίνα Παπακώστα, η οποία πολιτευόταν μέχρι και το 2009 με την Ν.Δ. καταγράφοντας σημαντική παρουσία, ενώ ενδιαφέρον έντονο υπάρχει και από την Κορίνα Λιούτα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης