“Σφαγή”… Νο2, Σάκη-Αγοραστού-Μπάρδα (ηχητικό)

Απάντηση Παπαδόπουλου στις αιχμές της Περιφέρειας και σφοδρή κατά μέτωπον επίθεση Αγοραστού και Μπάρδα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζεται και εντείνεται η κόντρα που προκλήθηκε από χθες μεταξύ του Σάκη Παπαδόπουλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσωπικά δε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί προθέσεων της Περιφέρειας «να πουλήσει το φράγμα Αχελώου» (ακούστε ΕΔΩ) και τη σκληρή απάντηση κύκλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω του trikalavoice.gr (διαβάστε ΕΔΩ).

Το πρωί της Τετάρτης ο Σάκης Παπαδόπουλος επανήλθε στη Λέσχη 97,6  λέγοντας πως «αυτό που συνεχίζει να κάνει ο κ. Αγοραστός είναι να θέλει να καρπώνεται το θετικό αποτέλεσμα για ότι καλό γίνεται, και για ότι καθυστερεί να παραπέμπει την ευθύνη σε άλλους, είτε στην κυβέρνηση είτε σε δημάρχους. Όσο για τις εκποιήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  δεν έχει εκποιηθεί απολύτως τίποτα σε αυτό το διάστημα. Ότι έγινε με τους αερολιμένες και τον σιδηρόδρομο ήταν μνημονιακές υποχρεώσεις, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκτέλεσε αντίθετα στη θέληση της».

Ακούστε χαρακτηριστικά:

Αμέσως απάντησε στην ίδια εκπομπή της Ευαγγελίας Σωτηρίου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, όντας εξαιρετικά σκληρός στις αναφορές του: «Η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου είναι άνευ ουσίας, δεν αντέχει σε καμία κριτική και δεν έχει λογική. Τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια ανήκουν στη ΔΕΗ ΑΕ, η οποία φυσικά και δεν παραχωρεί τα έργα της. Είναι μια ανώνυμη εταιρεία, και ένας τόσο…καταξιωμένος βουλευτής έπρεπε να το γνωρίζει. Όπως και εγώ δεν γνώριζα ότι ήταν η κόρη του Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, μιας δεν μας είπε και ποτέ ότι βρίσκεται σε τέτοια θέση και μπορεί να μας βοηθήσει. Και όντως δεν είχαμε καμία βοήθεια ούτε καμία επαφή. Έκανε λόγο ο κ. Παπαδόπουλος για εκποίηση, όμως ο ίδιος είναι που έκανε εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου, με το ΤΑΙΠΕΔ και την Τρενοσε έναντι πινακίου φακής.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε ξανακάνει μια ατυχή και άστοχη δήλωση εναντίον μου, ότι έχω σκοπό να κλείσω τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλίας, ενώ ο ίδιος με τον κ. Γαβρόγλου τα έκλεισαν. Η αλήθεια είναι η μοναδική κόρη του χρόνου, και επιβεβαιώθηκε και πάλι διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που συστηματικά διαχέει ψευδείς ειδήσεις. Το έργο του Αχελώου είναι ξεχωριστό από το υδροηλεκτρικό, έχει απεμπλακεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ζήτησα να πάρω τον Αχελώο, ένα έργο για την ύδρευση και άρδευση της Θεσσαλίας, να μην ερημοποιηθεί η περιοχή.

 Η ΔΕΗ έχει τόσα προβλήματα, είναι δυνατόν να δώσει περιουσιακά στοιχεία της δωρεάν; Δεν ζήτησα σαν Περιφέρεια να πάρω υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, τι να το κάνουμε; Είναι ψέμα, κακία και προβοκάτσια, στοχοποιούν εμένα που βοήθησα τον κ. Παπαδόπουλο και τα Τρίκαλα επί 5 χρόνια. Ότι ζητούσαν το κάναμε, δρόμους σχολεία, έργα 1 δις ευρώ. Εμείς απεμπλέξαμε τον κ. Παπαδόπουλο από τον πονοκέφαλο των έργων.

Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παρέμβει στη Μεσοχώρα, το θέμα το χει ο Δήμαρχος Πύλης και η ΔΕΗ. Ούτε μια μπουλντόζα δεν έχει ανεβεί προς τη Μεσοχώρα, οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά, να έχουμε καλά παιδιά που να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία, που να μην στηρίζεται σε ρουσφέτια και οικογενειοκρατία».

Ακούστε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη:

Η ραδιοφωνική «σφαγή» έκλεισε με τον περιφερειακό σύμβουλο Τρικάλων Ντίνο Μπάρδα, ο οποίος μιλώντας επίσης στη Λέσχη 97,6 ήταν ιδιαίτερα σκληρός:

 «Κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα να έχει και αντιπαράθεση και την  άποψη του. Όμως λυπάμαι για το επίπεδο στο οποίο πέφτει ο κ. Παπαδόπουλος, να λέει ψέματα και να σπιλώνει την προσωπικότητα του κ. Αγοραστού με κατηγορίες που δεν ευσταθούν. Και ειδικά για ένα έργο που ο ίδιος επι 5 χρόνια δεν ακούμπησε καθόλου και το άφησαν να βαλτώνει. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Παπαδόπουλος να μας σπιλώνει παρερμηνεύοντας τις προθέσεις μας σαν Περιφέρεια. Δεν μπορεί να ταυτίσει τον εαυτό του με κανένα έργο στην κυβερνητική του παρουσία, εκτός από ρουσφέτια και τοποθετήσεις ημετέρων του».

Λέξεις κλειδιά

, ,