Τοπικά

Ακύρωσαν την απόφαση για ίδρυση Διεθνούς Τμήματος στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Περαιτέρω υποβάθμιση όσον αφορά τις πανεπιστημιακές σχολές της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή δεν περιλαμβάνεται πουθενά η ίδρυση του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικής Επιστήμης, όπως προβλεπόταν και είχε συμφωνηθεί από πέρυσι το καλοκαίρι.

Η κίνηση αυτή έφερε την αντίδραση και των καθηγητών του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, η συνέλευση του οποίου κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Τα μέλη της Συνέλευσης του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την ακύρωση ίδρυσης του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικής Επιστήμης στα Τρίκαλα, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω Τμήμα είχε συμπεριληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση των ΑΕΙ-ΤΕΙ που αφορούσε στο Ίδρυμά μας. Αντίθετα, προτάθηκε προφορικά από το Υπουργείο Παιδείας η δημιουργία διεθνούς προγράμματος σπουδών, επιλογή η οποία ουδόλως εξασφαλίζει τα απαραίτητα εχέγγυα για τη λειτουργία του μακροπρόθεσμα.

Για πολλά χρόνια, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων συμμετέχει στην εισροή συναλλάγματος στη χώρα αξίας χιλιάδων Ευρώ ετησίως μέσω των διεθνών μεταπτυχιακών φοιτητών και των Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων του, τα οποία στηρίζονται στη συγκριτικά άριστη ποιότητα του παραγόμενου επιστημονικού έργου και στην διεθνή αναγνωρισιμότητα των επιστημόνων του, κατατάσσοντας το ΤΕΦΑΑ μεταξύ των καλύτερων Τμημάτων όλων των επιστημονικών περιοχών, σε όλα τα πανεπιστήμια, σε όλη την χώρα. Έχοντας ήδη τις κατάλληλες επιστημονικές υποδομές, η ίδρυση του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικής Επιστήμης στα Τρίκαλα, θα αναβαθμίσει περαιτέρω τα Τρίκαλα και θα θέσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας σε διεθνή τροχιά.

Στο πλαίσιο των πρόσφατα προτεινόμενων αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα μέλη της Συνέλευσης του ΤΕΦΑΑ καλούν τον κ. Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στο επιστημονικά και οικονομικά αυτονόητο, εγκρίνοντας την ίδρυση  του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικών Επιστημών στα Τρίκαλα».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης