Site icon TrikalaVoice

Δράσεις Δικτύου Φορέων & Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου (2011-2023)

Το Δίκτυο Φορέων & Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου αποτελεί μια αυθόρμητη και αδιαμεσολάβητη πρωτοβουλία πολιτών της περιοχής ενάντια στην καταστροφή του παρθένου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Ασπροποτάμου.

 

 

Η περιοχή έχει πάρει το όνομα της από τον Ασπροπόταμο (Arau Albu στα βλάχικα) δηλαδή τον Αχελώο που πηγάζει στα αλπικά τοπία της. Βρίσκεται στον δυτικό ορεινό όγκο του Νομού Τρικάλων και συνορεύει με την Ήπειρο.

 

Το Δίκτυο ξεκίνησε τη δράση του πριν 11 χρόνια όταν έγιναν γνωστά τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών «εργοστασίων» στη Νότια Πίνδο.

Όλα αυτά τα χρόνια με

έχουμε καταφέρει να αποτρέψουμε σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις την καταστροφή των βουνών μας από την ασύδοτη ανάπτυξη.

ΔΡΑΣΕΙΣ- ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόρριψη & ακύρωση έργων

Επίσης συμμετέχουμε

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ ώστε ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΗ ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΑΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΠΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΉ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ!

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόσφατη καταστροφή του οδικού δικτύου του Ασπροποτάμου, από τις έντονες βροχοπτώσεις, είναι μια ένδειξη του τι μπορεί να συμβαίνει, τακτικά,  με την αναγκαστική αλόγιστη διάνοιξη νέων πλατιών δασικών οδών και την εκχέρσωση χιλιάδων δέντρων, για τη μεταφορά των υπερμεγεθών τμημάτων των ανεμογεννητριών!!!!

 

 

 

Δίκτυο Φορέων & Πολίτων Για Την Προστασία του Ασπροποτάμου

Exit mobile version