Ροή Τοπικά

Εγκρίθηκαν τα Open Mall Τρικάλων και Καλαμπάκας

Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης της αγοράς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την έγκριση χρηματοδότησης σε ποσοστό 100%, 59 προτάσεων δημιουργίας Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου με προϋπολογισμό 96.3 εκ. ευρώ, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου σε όλη τη χώρα είναι μεγάλο.

Ειδικότερα στην περιοχή μας την πρωτοβουλία ανέλαβε προσωπικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, γραμματέας της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας, η οποία προώθησε τις προτάσεις. Ενημέρωσε και συντόνισε τον Δήμο Τρικκαίων (ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου  «το πήρε πάνω του» το θέμα), τον Δήμο Μετεώρων (προσωπικά ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης πίστεψε και ενθάρρυνε το εγχείρημα εξ αρχής) και τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμπάκας, με τον νέο πρόεδρο Απόστολο Αθανασούλα να συντονίζει σε χρόνο ρεκόρ τις ενέργειες.

Και για τα Τρίκαλα και για την Καλαμπάκα εγκρίθηκε κονδύλιο 1,8 εκ. € (για κάθε πόλη).

 

Το open mall θα δημιουργήσει  ενιαία πρόσοψη για τα καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες

– αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο,

προσβασιμότητα ΑμεΑ,  οδοφωτισμό,

– αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού & στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων κ.α..

Όπως δηλώνει ο Χρήστος Μπλουγούρας « τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου αναμένεται να συντελέσουν σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την ποιοτική εξυπηρέτηση αυτών, στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης. Αυτό που πλέον αποκτά ιδιαίτερη σημασία είναι να μην χαθεί χρόνος στην υλοποίηση των προτάσεων, κάτι που θα επιτευχθεί με τη σωστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης