Ενημέρωση για τη νέα μονάδα Υγείας των Τρικάλων (φώτο)

Καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τη Μονάδα Υγείας που έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και μερικές εβδομάδες στα Τρίκαλα. Η συντονίστρια της ΤΟ.ΜΥ. ιατρός Δήμητρα Νάτσινα και η διεπιστημονική ομάδα  ενημέρωσαν τους Τρικαλινούς για τις παροχές που μπορούν να έχουν, αλλά και για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Η ενημέρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, παράλληλα με τις εγγραφές για τον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας-Τρικάλων.

Τι είναι οι ΤΟ.ΜΥ.

Η 1η ΤΟ.ΜΥ. Τρικάλων βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 13, ένα τετράγωνο μετά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, στο ισόγειο του παλιού ΙΚΑ
και λειτουργεί 08:00 – 15:00 με τηλέφωνο επικοινωνίας 2431046643.

Οι ΤΟ.Μ.Υ είναι Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που στελεχώνονται από μια ολιγομελή διεπιστημονική ομάδα υγείας. Οι μονάδες αυτές αποτελούν το νέο «κύτταρο» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), γύρω από τις οποίες οργανώνεται εκ νέου ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Βασική αποστολή τους είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ΠΦΥ στον πληθυσμό ευθύνης τους (10.000 – 12.000 άτομα). Οι πολίτες, που ανήκουν στον πληθυσμό ευθύνης της ΤΟ.Μ.Υ, εγγράφονται στη σχετική λίστα. Οι μονάδες έχουν την ευθύνη για τη διασφάλιση προσβασιμότητας και συνέχειας της φροντίδας, καθώς και για την παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής και ποιοτικής ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας.

Οι ΤΟ.Μ.Υ εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού. Η δέσμη παρεχόμενων υπηρεσιών έχει ως πυρήνα τις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας στον υγιή πληθυσμό, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με βαρύτητα στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και υπηρεσίες που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως εμβολιασμούς, κατ’ οίκον φροντίδα, κ.ά.

Λέξεις κλειδιά

, , , ,