Επέλαση της γρίπης στα Τρίκαλα. Πόσο θα κρατήσει και πόσοι θα νοσήσουν

Διαστάσεις παίρνει στην περιοχή μας το κύμα της γρίπης. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων, αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε γειτονικά Νοσοκομεία, ενώ είναι πολλαπλάσιοι οι οποίοι ασθένησαν με πιο ήπια συμπτώματα (περιορίστηκαν σε πυρετό και συνάχι).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε  εκτιμάται πως το κύμα της γρίπης θα υποχωρήσει μετά τον Φεβρουάριο, αφήνοντας όμως κρούσματα πίσω του μέχρι και τον Απρίλιο. Στη διάρκεια της εφετινής περιόδου υπολογίζεται πως συνολικά θα έχουν νοσήσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άτομα στη χώρα μας με γρίπη. Με δεδομένο ότι 1 στους 1.000 ασθενείς με γρίπη εμφανίζει την πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, με επιπλοκές που οδηγούν συχνά και σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στην εφετινή περίοδο αναμένεται ότι περίπου 1.000 άνθρωποι θα νοσήσουν βαριά λόγω της γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου είχαν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 167 άνθρωποι με επιπλοκές της γρίπης. Τουλάχιστον 150 ασθενείς νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο αυτήν την εβδομάδα, «καταλαμβάνοντας» ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ από τις 550 που είναι ανεπτυγμένες στο ΕΣΥ.