Τοπικά

Επίσκεψη Παπαδόπουλου στην 1η ΤΟ.Μ.Υ. Τρικάλων

Επίσκεψη στη νέα Μονάδα Υγείας που λειτουργεί στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Το βουλευτή συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων Γιώργος Καπέλος και μέλη του τμήματος Υγείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη λειτουργία της νέας Μονάδας από την ιατρό-συντονίστρια αυτής Δήμητρα Νάτσινα και απένειμε τα εύσημα σε όσους εργάζονται «για να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Τρικάλων βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 13, ένα τετράγωνο μετά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, στο ισόγειο του παλιού ΙΚΑ
και λειτουργεί 08:00 – 15:00.

Οι ΤΟ.Μ.Υ είναι Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που στελεχώνονται από μια ολιγομελή διεπιστημονική ομάδα υγείας. Οι μονάδες αυτές αποτελούν το νέο «κύτταρο» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), γύρω από τις οποίες οργανώνεται εκ νέου ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού. Η δέσμη παρεχόμενων υπηρεσιών έχει ως πυρήνα τις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας στον υγιή πληθυσμό, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με βαρύτητα στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και υπηρεσίες που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως εμβολιασμούς, κατ’ οίκον φροντίδα, κ.ά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης